Πρόλαβαν τα χειρότερα: Ξέσπασε πυρκαγιά εντός του κρατικού δάσους στα Κλαυδιά - Προκλήθηκε από πολίτες που έκαναν χρήση σμυρίλιου

Πρόλαβαν τα χειρότερα: Ξέσπασε πυρκαγιά εντός του κρατικού δάσους στα Κλαυδιά - Προκλήθηκε από πολίτες που έκαναν χρήση σμυρίλιου

Το Τμήμα Δασών του Υπουργείου Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος ανακοινώνει ότι σήμερα Τρίτη 19 Ιουνίου 2025 και ώρα 11:15, εκδηλώθηκε πυρκαγιά σε περιοχή εντός του κρατικού δάσους «περιοχή Αλέξιγρος», στα όρια της κοινότητας Κλαυδιά της επαρχίας Λάρνακας,.

Η επέμβαση των πυροσβεστικών δυνάμεων ήταν άμεση, με αποτέλεσμα η πυρκαγιά να τεθεί υπό πλήρη έλεγχο στις 12:00, αφού έκαψε έκταση 2,5 δεκαρίων καλυπτόμενη από χαμηλή άγρια βλάστηση.

Για την κατάσβεση της πυρκαγιάς εργάστηκαν τέσσερα άτομα του Τμήματος Δασών με ένα πυροσβεστικό όχημα και δύο άτομα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας με ένα πυροσβεστικό όχημα.

Η πυρκαγιά προκλήθηκε από πολίτες οι οποίοι έκαναν χρήση ηλεκτρικού εργαλείου (σμυρίλιου) χωρίς άδεια. Το Τμήμα Δασών σε συνεργασία με την Αστυνομία θα προβεί σε καταγγελία των εμπλεκομένων.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Γεραπετρίτης: «Η Κύπρος δέχεται υβριδική επίθεση - Καμιά συζήτηση με την Τουρκία σε θέματα κυριαρχίας»

Γεραπετρίτης: «Η Κύπρος δέχεται υβριδική επίθεση - Καμιά συζήτηση με την Τουρκία σε θέματα κυριαρχίας»

H Ελλάδα θα προχωρήσει και σε περαιτέρω επέκταση των χωρικών της υδάτων, χωρίς καμία έκπτωση σε θέματα κυριαρχίας, είπε στη Βουλή ο Υπουργός Εξωτερικών της Ελλάδας Γιώργος Γεραπετρίτης, τονίζοντας ότι η κυριαρχία της χώρας είναι «κόκκινη γραμμή» και δεν τίθεται σε διαπραγμάτευση με την Τουρκία.