Βίντεο: Φίδι-λαθρεπιβάτης στις αποσκευές καθυστερεί πτήση στην Αυστραλία

Βίντεο: Φίδι-λαθρεπιβάτης στις αποσκευές καθυστερεί πτήση στην Αυστραλία

Επιβάτες πτήσης της Virgin Australia από Μελβούρνη προς Μπρίσμπεϊν στην Αυστραλία καθυστέρησαν δύο ώρες, λόγω ενός φιδιού-λαθρεπιβάτη.

Το ερπετό ανακαλύφθηκε στον χώρο των αποσκευών της πτήσης VA337, λίγο πριν την αναχώρηση. Το πλήρωμα της καμπίνας εντόπισε το ερπετό και έκλεισε γρήγορα την πόρτα του χώρου αποσκευών, καλώντας σε βοήθεια.

Τότε κλήθηκε ο επαγγελματίας κυνηγός φιδιών Μαρκ Πέλεϊ, γνωστός ως «The Snake Hunter», για να αντιμετωπίσει τον εισβολέα, σύμφωνα με την Daily Mail. «Είχα μία κλήση από την Virgin Australia. Μου είπαν “υπάρχει ένα φίδι στο αεροπλάνο, μπορείς να έρθεις τώρα;” και πήγα αμέσως», είπε ο Πέλεϊ.

Είπε ότι του πήρε περίπου μισή ώρα για να φτάσει στο αεροδρόμιο, αλλά ο έλεγχος ασφαλείας προκάλεσε περαιτέρω καθυστέρηση. «Μου πήρε περίπου 30 λεπτά για να φτάσω στο αεροδρόμιο και μετά ο έλεγχος ασφαλείας μου πήρε άλλα 15 λεπτά για να με αφήσει να περάσω», δήλωσε.

Ο Πέλεϊ εξήγησε ότι είχε μόνο μία ευκαιρία να πιάσει το φίδι, αφού ότι ήταν αρκετά μικρό για να εξαφανιστεί στο εσωτερικό του αεροσκάφους. «Αν δεν το έπιανα με την πρώτη, θα μπορούσε να ξεφύγει πίσω από τα πάνελ και να μπει στο αεροπλάνο. Έπρεπε λοιπόν να βιαστώ και να το πιάσω γρήγορα», είπε.

Ο Πέλεϊ χρειάστηκε 30 δευτερόλεπτα για να πιάσει το φίδι που διαπιστώθηκε πως δεν είναι δηλητηριώδες. «Πιθανότατα κάποιος το έβαλε κατά λάθος στις αποσκευές του και βγήκε», δήλωσε.

«Τέτοια πράγματα μπορούν να συμβούν οποιαδήποτε στιγμή, οπουδήποτε στην Αυστραλία. Σε καμία περίπτωση δεν τέθηκε σε κίνδυνο κανένας επιβάτης», είπε.

Το φίδι θα παραδοθεί στις περιβαλλοντικές αρχές και αναμένεται να επιστραφεί στη φύση στο Κουίνσλαντ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

LIVE: Νέο χτύπημα σε κοντέινερ στα Στενά του Ορμούζ - Ανεβαίνει ξανά η τιμή του πετρελαίου

LIVE: Νέο χτύπημα σε κοντέινερ στα Στενά του Ορμούζ - Ανεβαίνει ξανά η τιμή του πετρελαίου

Οι Φρουροί της Επανάστασης απειλούν: Τέρμα τα αντίποινα, αρχίζει ολοκληρωτικός πόλεμος. Το Ιράν διαμηνύει ότι τα Στενά του Ορμούζ βρίσκονται υπό τον έλεγχό του. Νωρίτερα, το Reuters μετέδωσε ότι το Ιράν τοποθέτησε 12 νάρκες στα Στενά, κάτι που αμφισβήτησε ο Τραμπ. Το Συμβούλιο Ασφαλείας ενέκρινε ψήφισμα των κρατών του Κόλπου κατά του Ιράν. Μαζική επίθεση με 100 ρουκέτες από τη Χεζμπολάχ στον Λίβανο προς το Ισραήλ, ηχούν σειρήνες στο Μπαχρέιν. Όλες οι εξελίξεις άμεσα και έγκυρα από το ThemaOnline:

BEST OF TOTHEMAONLINE