Αναβολή μιας εβδομάδας για τις πολλαπλές συντάξεις από την Ολομέλεια

Αναβολή μιας εβδομάδας για τις πολλαπλές συντάξεις από την Ολομέλεια

Η Ολομέλεια της Βουλής αποφάσισε την Πέμπτη να αναβάλει για μια εβδομάδα τη συζήτηση του θέματος  των πολλαπλών συντάξεων κρατικών αξιωματούχων, με το θέμα να οδηγείται πλέον στην τελευταία συνεδρία πριν από τις θερινές διακοπές του σώματος.

Μετά την ανακοίνωση της αναβολής από την Πρόεδρο της Βουλής, Αννίτα Δημητρίου, ο Βουλευτής Λεμεσού Ανδρέας Θεμιστοκλέους προειδοποίησε ότι αν έρθουν την ερχόμενη εβδομάδα οι προτάσεις και το νομοσχέδιο ως έχουν δεν υπάρχει περίπτωση «να βγει από μέσα η Βουλή» και «για ακόμα μια φορά θα γελιοποιηθεί» αφού δεν θα μπορούν πρακτικά να καταλήξουν με την ψηφοφορία στο τι θα περάσει.  Έκανε έκκληση να πάει εκ νέου το νομοσχέδιο στην Επιτροπή Οικονομικών και να συμφωνηθεί ένα ενιαίο κείμενο που θα τεθεί στην Ολομέλεια.

Απαντώντας, η Πρόεδρος της Βουλής υπενθύμισε ότι το ζήτημα «παέι και έρχεται εδώ και μήνες», σημειώνοντας ότι ηγέρθηκαν εύλογοι προβληματισμοί. Τόνισε, ωστόσο, πως έχει έρθει η ώρα να ληφθεί μια απόφαση και να σταλεί το ανάλογο μήνυμα.

Ο Βουλευτής του ΔΗΚΟ, Χρύσης Παντελίδης, σημείωσε ότι η Επιτροπή έχει συζητήσει το θέμα σε βάθος, τόσο επί της ουσίας όσο και επί της διαδικασίας, αμέτρητες φορές. Όπως ανέφερε, ύστερα από προβληματισμό και περίσκεψη, κρίθηκε ότι όλα τα σχετικά νομοθετήματα πρέπει να οδηγηθούν στην Ολομέλεια. Υπενθύμισε ότι κάθε εισηγητής πρότασης διατηρεί το δικαίωμα να την αποσύρει, και ότι είναι πιο σωστό και δίκαιο να δοθεί η δυνατότητα στους Βουλευτές που δεν συμμετείχαν στις συνεδριάσεις της Επιτροπής να εκφράσουν άποψη.

Τέλος, ο Βουλευτής του ΔΗΣΥ, Ονούφριος Κουλλάς, ανέφερε ότι είναι γνωστή η σειρά με την οποία θα τεθούν οι προτάσεις προς ψήφιση και εξήγησε ότι η σειρά αυτή έχει καθοριστεί με συγκεκριμένα κριτήρια.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Παρασκηνιακές διεργασίες για το Κυπριακό: Πού στοχεύει η προσπάθεια Γκουτέρες  - «Δεν αποκλείουμε θετικές εξελίξεις»

Παρασκηνιακές διεργασίες για το Κυπριακό: Πού στοχεύει η προσπάθεια Γκουτέρες - «Δεν αποκλείουμε θετικές εξελίξεις»

Παρασκηνιακές επαφές που «δεν βλέπουν το φως της δημοσιότητας» βρίσκονται σε εξέλιξη στη Νέα Υόρκη για το Κυπριακό, σύμφωνα με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Νίκο Χριστοδουλίδη, ο οποίος αφήνει ανοικτό το ενδεχόμενο θετικών εξελίξεων μέσα στην εβδομάδα. Η παρουσία του στη Νέα Υόρκη περιλαμβάνει σειρά επαφών για το Κυπριακό, μεταξύ άλλων με τον ΓΓ του ΟΗΕ και την προσωπική του απεσταλμένη.

BEST OF TOTHEMAONLINE