Μπάλες σανού «τυλίχθηκαν» στις φλόγες – Από πού φαίνεται να εκδηλώθηκε η πυρκαγιά

Μπάλες σανού «τυλίχθηκαν» στις φλόγες – Από πού φαίνεται να εκδηλώθηκε η πυρκαγιά

Η Πυροσβεστική Υπηρεσία το τελευταίο 24ώρο ανταποκρίθηκε σε 43 περιστατικά, 30 πυρκαγιές και 13 ειδικές εξυπηρετήσεις.

Στις 12:02 χθες πυρκαγιά σε 200 μεγάλες μπάλες σανού σε ανοικτό χώρο στο δρόμο κτηνοτροφικής περιοχής Αθηένου προς Αβδελλερό.

Μετακινήθηκαν και προστατευτήκαν μεγάλος αριθμός από μπάλες σανού. Ανταποκρίθηκαν για την κατάσβεση της πυρκαγιάς δύο στελεχωμένα πυροσβεστικά  οχήματα από πυροσβεστικούς Σταθμούς Λάρνακας και τρεις γεωργικοί ελκυστήρες.

Προκαταρκτικά φαινόταν  η πυρκαγιά να εκδηλώθηκε από αυτοθέρμανση.

Στις 15:42 χθες στη περιοχή σκοπευτήριού στην Αραδίππου, Λάρνακα για πυρκαγιά εξωτερικά αγροτικής κατοικίας σε παραπήγματα τα οποία είχαν φωτοβολταικά συστήματα στην οροφή τους ενώ στην βάση των παραπηγμάτων υπήρχε γεννήτρια και συσσωρευτές . Η πυρκαγιά επεκτάθηκε σε 1 δεκάριο από ξηρά χόρτα και ελαιόδεντρα.

Από την πυρκαγιά εκτεταμένες ζημίες στην γεννήτρια ,στους συσσωρευτές καθώς επίσης και στην ηλεκτρική εγκατάσταση της οικίας.

Ανταποκρίθηκαν για την κατάσβεση δύο στελεχωμένα πυροσβεστικά οχήματα από Πυροσβεστικούς Σταθμούς Λάρνακας και ένα από Τμήμα Δασών. Εκ πρώτης όψεως πιθανόν η πυρκαγιά να προκλήθηκε από υπερθέρμανση συσσωρευτών.

Θα γίνει πιο ενδελεχής διερεύνηση.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Πολιτικό σκηνικό που βράζει μετά τις φονικές πυρκαγιές: Απολογείται ο «Πρόεδρος, «σφυροκοπεί» η αντιπολίτευση

Πολιτικό σκηνικό που βράζει μετά τις φονικές πυρκαγιές: Απολογείται ο «Πρόεδρος, «σφυροκοπεί» η αντιπολίτευση

Το πολιτικό θερμόμετρο ανεβαίνει επικίνδυνα στον απόηχο της φονικής πυρκαγιάς που έπληξε την ορεινή Λεμεσό, αφήνοντας πίσω της δύο νεκρούς, δεκάδες κατεστραμμένες περιουσίες και ανυπολόγιστη οικολογική καταστροφή. Η εικόνα μιας κρατικής μηχανής που λειτούργησε με σοβαρές καθυστερήσεις, απουσία επαρκούς συντονισμού και έλλειμμα αποτελεσματικότητας, έφερε την κυβέρνηση στο στόχαστρο της κοινής γνώμης και κυρίως της αντιπολίτευσης.

BEST OF TOTHEMAONLINE