ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Επιτάχυνση του ρυθμού αναδιαρθρώσεων θα ζητήσει από τους τραπεζίτες ο ΠτΔ

Επιτάχυνση του ρυθμού αναδιαρθρώσεων θα ζητήσει από τους τραπεζίτες ο ΠτΔ

Το μήνυμα ότι οι τράπεζες θα πρέπει να επιταχύνουν ακόμη περισσότερο τις αναδιαρθρώσεις των μη εξυπηρετουμένων δανείων (ΜΕΔ) αναμένεται να μεταφέρει στους τραπεζίτες την Πέμπτη (19/11) ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης.

O Πρόεδρος Αναστασιάδης θα συναντηθεί με στελέχη της Τράπεζας Κύπρου, της Ελληνικής Τράπεζας και του Συνεργατισμού. Η συνάντηση πραγματοποιείται μία μέρα μετά τη συνάντηση του Προέδρου Αναστασιάδη με την Διοικητή της Κεντρικής Τράπεζας Χρυστάλλα Γιωρκάτζη, όπου αναφέρθηκε ότι ο ρυθμός των αναδιαρθρώσεων έχει επιταχυνθεί.

Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία της ΚΤΚ, τα ΜΕΔ ανήλθαν στις 31 Αυγούστου στα €27,38 δισεκατομμύρια, με τις αναδιαρθρώσεις να φτάνουν σχεδόν τα €14 δισ.

Όπως ανέφερε στο ΚΥΠΕ έγκυρη πηγή, στη συνάντηση με τους τραπεζίτες, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης αναμένεται να αναγνωρίσει μεν πως έχουν αυξηθεί οι αναδιαρθρώσεις, αλλά θα στείλει το μήνυμα ότι πρέπει να επιταχυνθεί περαιτέρω ο ρυθμός.

«Θα τους τονίσει ότι θα πρέπει να τοποθετήσουν περισσότερο κόσμο (στις μονάδες αναδιαρθρώσεων) και την ίδια ώρα να επικεντρωθούν στους μεγάλους δανειολήπτες», δήλωσε η ίδια πηγή, η οποία διευκρίνισε πως ο Πρόεδρος δεν πρόκειται να θέσει θέμα κουρέματος των δανείων.

Σύμφωνα με την ΚΤΚ, τα επιχειρηματικά ΜΕΔ ανέρχονταν στις 31 Αυγούστου στα €13,8 δισ, εκ των οποίων τα €9,21 δισ σε μικρομεσαίες επιχειρήσεις, με τα ΜΕΔ μεγάλων επιχειρήσεων να ανέρχονται σε €4,64 δισ. Την ίδια περίοδο τα συνολικά δάνεια προς νοικοκυριά (στεγαστικά και καταναλωτικά) ανέρχονταν σε €12,73 δισ.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top