Κατασχέθηκαν κιβώτια με τα... περιβόητα «labubu» στη Λεμεσό - Δείτε φωτογραφίες

Κατασχέθηκαν κιβώτια με τα... περιβόητα «labubu» στη Λεμεσό - Δείτε φωτογραφίες

Στις 2/7/2025, λειτουργοί του Τμήματος Τελωνείων σε συνεργασία με μέλη της ΥΚΑΝ, στο πλαίσιο των κοινών ενεργειών για αποτροπή της εισαγωγής ναρκωτικών στη Κύπρο, προχώρησαν σε τυχαίο έλεγχο θαλάσσιου ενδοκοινοτικού φορτίου με προέλευση την Ελλάδα στα υποστατικά μεταφορικής εταιρείας στη Λεμεσό. Κατά τον φυσικό έλεγχο των πακέτων που επιλέχθηκαν για έλεγχο δεν εντοπίστηκαν ναρκωτικές ουσίες. 

Ωστόσο κατά τον έλεγχο των πακέτων του ομαδοποιημένου φορτίου εντοπίστηκαν και κατακρατήθηκαν για περαιτέρω ελέγχους τα εξής εμπορεύματα:

·         20 μεγάλες ηλεκτρονικές ζυγαριές, 10 βενζινοκίνητες γεννήτριες και 30 ηλεκτρικούς ανεμιστήρες (όλα κινέζικης προέλευσης) χωρίς τις απαιτούμενες σημάνσεις CE. Κατακρατήθηκαν για έλεγχο από τις αρμόδιες υπηρεσίες.

·         5 κιβώτια για 3 διαφορετικές παραλήπτριες εταιρείες που περιείχαν πέραν των 900 παιδικών παιχνιδιών, τα οποία εκ πρώτης όψεως παραβίαζαν  Δ.Δ.Ι.

·         2,250 τεμάχια αναπτήρων γνωστής επωνυμίας, τα οποία εκ πρώτης όψεως παραβίαζαν  Δ.Δ.Ι. – Κατακρατήθηκαν για επιβεβαίωση αυθεντικότητας

·         1 κιβώτιο το οποίο περιείχε αδήλωτα κινητά τηλέφωνα και αξεσουάρ τηλεφώνων γνωστής επωνυμίας, τα οποία εκ πρώτης όψεως παραβίαζαν  Δ.Δ.Ι.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Εξηγεί η Ολγκίν: Μήνυμα από Τουρκία έλαβε από «πρέσβη» στα κατεχόμενα - «Το εξήγησα στον ΠτΔ»

Εξηγεί η Ολγκίν: Μήνυμα από Τουρκία έλαβε από «πρέσβη» στα κατεχόμενα - «Το εξήγησα στον ΠτΔ»

Η Προσωπική Απεσταλμένη του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ για την Κύπρο, Μαρία Άνχελα Ολγκίν, δήλωσε την Τετάρτη μετά από συνάντησή της με τον Τουρκοκύπριο ηγέτη, Τουφάν Έρχιουρμαν, ότι συνάντησε τον Τούρκο «πρέσβη» στα κατεχόμενα για να λάβει μήνυμα που της απεστάληκε από την Αγκυρα.