ΠτΔ – ExxonMobil: Νέα ανακάλυψη φυσικού αερίου στην κυπριακή ΑΟΖ – Η γεώτρηση «Pegasus-1» αποκαλύπτει πλούσιο κοίτασμα

ΠτΔ – ExxonMobil: Νέα ανακάλυψη φυσικού αερίου στην κυπριακή ΑΟΖ – Η γεώτρηση «Pegasus-1» αποκαλύπτει πλούσιο κοίτασμα

Κατά τη διάρκεια σημερινής τηλεδιάσκεψης του Προέδρου της Δημοκρατίας Νίκου Χριστοδουλίδη με τον Αντιπρόεδρο της ExxonMobil John Ardill, παρουσία του Υπουργού Ενέργειας, Εμπορίου και Βιομηχανίας Γιώργου Παπαναστασίου και του Γενικού Διευθυντή της ExxonMobil Κύπρου Βαρνάβα Θεοδοσίου, ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης ενημερώθηκε για τη νέα ανακάλυψη φυσικού αερίου στην Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη (ΑΟΖ) της Κυπριακής Δημοκρατίας, στη γεώτρηση «Pegasus-1», εντός του Τεμαχίου 10.

Η ανακάλυψη έγινε από την κοινοπραξία των εταιρειών ExxonMobil Exploration and Production Cyprus (Offshore) Limited (Διαχειριστής) και QatarEnergy International E&P LLC.

Η γεώτρηση «Pegasus-1», που ανορύχθηκε με ασφάλεια από το πλωτό γεωτρύπανο «Valaris DS-9» σε απόσταση 190 χιλιομέτρων περίπου νοτιοδυτικά των ακτών της Κύπρου και βάθος νερού 1.921 μέτρων, κατέδειξε την ύπαρξη στήλης καθαρού φυσικού αερίου 350 μέτρων.

Προκειμένου να αξιολογηθούν τα δεδομένα που προέκυψαν, θα πραγματοποιηθεί τους επόμενους μήνες περαιτέρω ανάλυσή τους.

Η ανακάλυψη αερίου στη γεώτρηση «Pegasus-1» είναι η δεύτερη που πραγματοποιείται στο Τεμάχιο 10 από την κοινοπραξία των ExxonMobil και QatarEnergy, μετά από την ανακάλυψη στη γεώτρηση «Glaucus-1», που ανακοινώθηκε τον Φεβρουάριο του 2019. Η γεώτρηση αξιολόγησης «Glaucus-2», η οποία ολοκληρώθηκε τον Μάρτιο του 2022, επιβεβαίωσε την παρουσία ταμιευτήρα φυσικού αερίου με χαρακτηριστικά υψηλής ποιότητας.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Μέτρα για πυρόπληκτους: Σε τρεις δόσεις τα χρήματα για κατοικίες που καταστράφηκαν ολοσχερώς – Τι θα γίνει με τα τουρκοκυπριακά

Μέτρα για πυρόπληκτους: Σε τρεις δόσεις τα χρήματα για κατοικίες που καταστράφηκαν ολοσχερώς – Τι θα γίνει με τα τουρκοκυπριακά

Για την εκτίμηση των ζημιών θα χρησιμοποιηθούν τρέχουσες τιμές της αγοράς με τη βοήθεια του ΕΤΕΚ δήλωσε ο υπουργός Εσωτερικών Κωνσταντίνος Ιωάννου.

BEST OF TOTHEMAONLINE