Η ώρα της αλήθειας ή της εγκατάλειψης

Η ώρα της αλήθειας ή της εγκατάλειψης

Η πενταμερής διάσκεψη της Νέας Υόρκης, δεν είναι άλλη μια διπλωματική συνάντηση. Είναι στην ουσία, η πρόβα τζενεράλε για τη μονιμοποίηση της διχοτόμησης.

Αν η Τουρκία κερδίσει έστω και σιωπηρή ανοχή, θα ακολουθήσουν αναβαθμίσεις, εμπορικά ανοίγματα, πιθανόν και μονομερείς αναγνωρίσεις του ψευδοκράτους από φιλικά προς την Τουρκία καθεστώτα.

Και τότε, δεν θα φταίει πια μόνο η Άγκυρα. Θα φταίει και η Αθήνα που παρακολουθεί, η Λευκωσία που φοβάται και η Ευρώπη, που σιωπά.

Το κυπριακό δεν κινδυνεύει να μην λυθεί. Κινδυνεύει να τελειώσει, με τον χειρότερο τρόπο: Με αποδοχή της ήττας, μεταμφιεσμένη σε ρεαλισμό.

ΕΓ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

ΔΗΣΥ: Ξεκίνησε η μάχη για το 2028-Το χρίσμα, οι φιλοδοξίες και ο κίνδυνος νέας ρήξης

ΔΗΣΥ: Ξεκίνησε η μάχη για το 2028-Το χρίσμα, οι φιλοδοξίες και ο κίνδυνος νέας ρήξης

Το πολιτικό ημερολόγιο μπορεί να γράφει ακόμη 2026, όμως στην Πινδάρου αρκετοί σκέφτονται ήδη το 2028. Και όσο περνά ο χρόνος, τόσο πιο καθαρό γίνεται ότι η μάχη για το Προεδρικό χρίσμα του Δημοκρατικού Συναγερμού δεν θα είναι μια απλή εσωκομματική διαδικασία, αλλά μια αναμέτρηση που θα επηρεάσει συνολικά την πορεία της παράταξης τα επόμενα χρόνια.