Χρηματοδοτήσεις απέσπασαν πέντε προτάσεις κυπριακών ερευνητικών φορέων

Χρηματοδοτήσεις απέσπασαν πέντε προτάσεις κυπριακών ερευνητικών φορέων

Πέντε προτάσεις κυπριακών ερευνητικών φορέων πέτυχαν σημαντική διάκριση σε πανευρωπαϊκό επίπεδο, αφού κατάφεραν να εξασφαλίσουν χρηματοδότηση ύψους 4.5 εκατομμυρίων ευρώ ως συντονιστές για την υλοποίηση ερευνητικών έργων στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού προγράμματος «Spreading Excellence and Widening Participation», της Δραστηριότητας «Twinning» του Προγράμματος «Ορίζοντας 2020».

Ανακοίνωση του Ιδρύματος Προώθησης Ερευνας αναφέρει ότι “πρόκειται για τρεις προτάσεις του Τεχνολογικού Πανεπιστημίου Κύπρου, μία πρόταση του Πανεπιστημίου Κύπρου και μία του Ινστιτούτου Κύπρου”.

Σύμφωνα με στοιχεία του ΙΠΕ, μέχρι τον Δεκέμβριο του 2015, θα υπογραφούν όλα τα σχετικά συμβόλαια, με στόχο τα έργα να ξεκινήσουν να υλοποιούνται στις αρχές του Ιανουαρίου 2016.

Το Πρόγραμμα «Spreading Excellence and Widening Participation» επιδιώκει την ορθολογική και ομοιογενή ανάπτυξη και λειτουργία του Ευρωπαϊκού Χώρου Έρευνας μέσω της ενίσχυσης της συνεργασίας μεταξύ χωρών της ΕΕ, οι οποίες βρίσκονται σε διαφορετικά επίπεδα ανάπτυξης του ερευνητικού τους δυναμικού.

Παράλληλα, το ΙΠΕ ενημερώνει ότι η ΕΕ ανακοίνωσε νέες ευκαιρίες χρηματοδότησης για το πρόγραμμα «Spreading Excellence and Widening Participation» για την περίοδο 2016 – 2017 οι οποίες θα παρουσιαστούν σε ειδική εκδήλωση στη Λευκωσία στις 2 Δεκεμβρίου 2015.

Τα Εθνικά Σημεία Επαφής για το Πρόγραμμα «Ορίζοντας 2020», Λειτουργοί του ΙΠΕ, είναι στη διάθεση κάθε ενδιαφερόμενου για παροχή δωρεάν υπηρεσιών στήριξης στους ερευνητές για όλες τις δραστηριότητες του Προγράμματος, καταλήγει η ανακοίνωση.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

Στήριξη και επιφυλάξεις από βουλευτές ενόψει Γενεύης σε συζήτηση για Κυπριακό στην Ολομέλεια

Στήριξη και επιφυλάξεις από βουλευτές ενόψει Γενεύης σε συζήτηση για Κυπριακό στην Ολομέλεια

Η Ολομέλεια της Βουλής συζήτησε την Πέμπτη για πάνω από τρεις ώρες τις τελευταίες εξελίξεις στο Κυπριακό υπό το κεφάλαιο Δ’, με τους βουλευτές να δίνουν το στίγμα των θέσεων τους ενόψει της διάσκεψης για το Κυπριακό στη Γενεύη.