Η πιο ακριβή τσάντα στον κόσμο: Πουλήθηκε η πρώτη Birkin του οίκου Hermès για πολλά εκατομμύρια

Η πιο ακριβή τσάντα στον κόσμο: Πουλήθηκε η πρώτη Birkin του οίκου Hermès για πολλά εκατομμύρια

Η πρώτη τσάντα Birkin του οίκου Hermès, που σχεδιάστηκε ειδικά για την ηθοποιό και τραγουδίστρια Jane Birkin, πουλήθηκε σήμερα σε δημοπρασία έναντι 8,6 εκατομμυρίων ευρώ. Στο ποσό αυτό περιλαμβάνονται και οι φόροι, διευκρίνισε ο οίκος δημοπρασιών Sotheby's.

Αυτή η ευρύχωρη, χειροποίητη τσάντα, από μαύρο δέρμα, ήταν η πρώτη μιας σειράς τσαντών που έγιναν διάσημες και είναι από τις ακριβότερες στον κόσμο, καθώς η τιμή τους μπορεί να φτάσει ακόμη και εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ.

Δείτε βίντεο από την δημοπρασία:

Μέχρι σήμερα, η ακριβότερη τσάντα που είχε πουληθεί σε δημοπρασία ήταν μια Kelly Hermès από δέρμα κροκόδειλου, διακοσμημένη με διαμάντια και λευκόχρυσο, η οποία έπιασε τα 438.000 ευρώ.

Πώς «γεννήθηκε» η πρώτη τσάντα Birkin

Η Τζέιν Μπίρκιν, είδωλο της μόδας εκείνη την εποχή, ήταν πρακτικός άνθρωπος.

Κατά τη διάρκεια μιας πτήσης από το Παρίσι στο Λονδίνο διαμαρτυρήθηκε στον διπλανό της επειδή δεν έβρισκε μια τσάντα που να καλύπτει της ανάγκες της ως μητέρας μικρών παιδιών.

 

Ο «διπλανός» της δεν ήταν άλλος από τον Ζαν-Λουί Ντιμάς, τον πρόεδρο και «ψυχή» του οίκου Hermès. Η ευρύχωρη τσάντα, με χώρο για τα μπιμπερό, «γεννήθηκε» το 1984 και έφερε το όνομα «Μπίρκιν».

Δείτε φωτογραφίες της πρώτης τσάντας Birkin:

og-birkin.jpg
og-birkin2.jpg
og-birkin3.jpg
og-birkin4.jpg
original-birkin.jpg

ΠΗΓΗ: Newsbomb.gr

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Έθεσε το θέμα των Βάσεων στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο ο ΠτΔ - Εξήγησε στους ηγέτες τι γίνεται στην Κύπρο

Έθεσε το θέμα των Βάσεων στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο ο ΠτΔ - Εξήγησε στους ηγέτες τι γίνεται στην Κύπρο

Τη θέση πως η Ευρωπαϊκή Ένωση μπορεί να βοηθήσει ουσιαστικά στην επίτευξη προόδου στο Κυπριακό καθώς διαθέτει τα εργαλεία να καταδείξει τα οφέλη της λύσης στην Τουρκία, εξέφρασε, την Πέμπτη, ο Προέδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης κατά το γεύμα εργασίας του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου στο οποίο συμμετείχε, για τελευταία φορά πριν τη λήξη της θητείας του ο ΓΓ του ΟΗΕ, Αντόνιο Γκουτέρες. Εξάλλου, σε παρέμβασή του αργότερα στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο αναφέρθηκε, μεταξύ άλλων, και σε συζήτηση που πρέπει να ανοίξει μετά το τέλος του πολέμου για το καθεστώς των Βρτανικών Βάσεων.

BEST OF TOTHEMAONLINE