«Δεν πληρούν τα κριτήρια»: Η Κύπρος απορρίπτει μαζικά αιτήσεις ασύλου Σύρων

«Δεν πληρούν τα κριτήρια»: Η Κύπρος απορρίπτει μαζικά αιτήσεις ασύλου Σύρων

Πάνω από εκατό αιτήσεις ασύλου Σύρων έχουν απορριφθεί, καθώς δεν πληρούσαν τα κριτήρια του διεθνούς και ευρωπαϊκού δικαίου, ανέφεραν την Παρασκευή στο ΚΥΠΕ πηγές του Υφυπουργείου Μετανάστευσης και Διεθνούς Προστασίας.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, με οδηγίες του Υφυπουργού Μετανάστευσης Νικόλα Ιωαννίδη, το τελευταίο διάστημα έχουν αρχίσει να εξετάζονται αιτήσεις ασύλου Σύρων, καθώς η κατάσταση στη Συρία τους τελευταίους μήνες αλλάζει.

Όπως ανέφεραν, έχουν απορριφθεί πάνω από εκατό αιτήσεις ασύλου που υπέβαλαν Σύροι, καθώς δεν πληρούσαν τα κριτήρια του διεθνούς και ευρωπαϊκού δικαίου.

Την ίδια στιγμή, πρόσθεσαν, συνεχίζονται με αμείωτο ρυθμό οι αναχωρήσεις Σύρων από την Κύπρο, οι οποίοι επιστρέφουν στην πατρίδα τους, σε συνεργασία του Υφυπουργείου Μετανάστευσης με το Υπουργείο Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξεως και την Αστυνομία Κύπρου.

Σημειώνουν επίσης πως η Κύπρος ήταν η πρώτη χώρα της ΕΕ που ανέστειλε την εξέταση αιτήσεων ασύλου για Σύρους τον Απρίλιο του 2024 και τον Μάιο του 2025 ήταν επίσης η πρώτη χώρα που ξεκίνησε να απορρίπτει αιτήσεις Σύρων.

Η Κυβέρνηση και το Υφυπουργείο Μετανάστευσης συνεχίζουν την εφαρμογή αυστηρής μεταναστευτικής πολιτικής, κατέληξαν.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

LIVE: Πέφτει το πετρέλαιο μετά τη δήλωση Τραμπ «Ο πόλεμος στο Ιράν θα τελειώσει αρκετά σύντομα» - Φλέγεται η Μέση Ανατολή

LIVE: Πέφτει το πετρέλαιο μετά τη δήλωση Τραμπ «Ο πόλεμος στο Ιράν θα τελειώσει αρκετά σύντομα» - Φλέγεται η Μέση Ανατολή

Φλέγεται για 10η μέρα η Μέση Ανατολή, ΗΠΑ και Ισραήλ συνεχίζουν να βομβαρδίζουν το Ιράν, ενώ οι IDF επιτίθενται διαρκώς στον Λίβανο. Το Ιράν απαντά με εκτοξεύσεις πυραύλων και drones προς χώρες του Κόλπου, ενώ δεσμεύτηκε ότι θα σκληρύνει τα αντίποινά του. Όλες οι εξελίξεις στο ThemaOnline:

BEST OF TOTHEMAONLINE