Οδηγοί ταξί στο Αφγανιστάν νικούν τον καύσωνα με... αυτοσχέδια air condition - Δείτε βίντεο

Οδηγοί ταξί στο Αφγανιστάν νικούν τον καύσωνα με... αυτοσχέδια air condition - Δείτε βίντεο

Σε πόλη του Αφγανιστάν, ταξί κυκλοφορούν με βαρέλια και αεραγωγούς τοποθετημένα στις οροφές τους. Πρόκειται για αυτοσχέδια συστήματα ψύξης, που οδηγοί συναρμολογούν για να ανταπεξέλθουν στις υψηλές θερμοκρασίες.

Στην Κανταχάρ, η θερμοκρασία ξεπερνά συχνά τους 40 βαθμούς Κελσίου, ενώ τα ενσωματωμένα κλιματιστικά στα οχήματα παρουσιάζουν συχνές βλάβες. «Αυτό δουλεύει καλύτερα από το κλιματιστικό» δήλωσε ο Αμπντούλ Μπαρί στο Γαλλικό Πρακτορείο. «Το κλιματιστικό δροσίζει μόνο μπροστά. Αυτό απλώνει τον αέρα σε όλο το αυτοκίνητο».

Βίντεο δείχνει τον Μπαρί να τοποθετεί τον αεραγωγό με κολλητική ταινία στο παράθυρο, ενώ ένας άλλος στερεώνει την κατασκευή στην οροφή. Σύμφωνα με το BBC, ο ίδιος αναφέρει ότι χρειάζεται να γεμίζει το σύστημα με νερό δύο φορές τη μέρα.

Ο Γκιουλ Μοχάμαντ, οδηγός στην ίδια περιοχή, χρησιμοποιεί αντίστοιχο σύστημα εδώ και λίγα χρόνια. «Τα κλιματιστικά δεν λειτουργούσαν και οι επισκευές ήταν ακριβές. Πήγα σε τεχνικό και μου έφτιαξε ένα ψυγείο», είπε. Το κόστος έφτασε περίπου 43 δολάρια. Οι επιβάτες έχουν επικροτήσει αυτή τη δημιουργική λύση, σημειώνει το BBC.

Το Αφγανιστάν κατέγραψε φέτος την πιο ζεστή άνοιξη των τελευταίων ετών. Παράλληλα, παρατηρείται εκτεταμένη ξηρασία που έχει πλήξει καλλιέργειες και κοινότητες, σύμφωνα με τον Οργανισμό Τροφίμων και Γεωργίας του ΟΗΕ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Μορφάκης Σολομωνίδης στο «Τ»: «Η ΕΔΕΚ μπορεί και πρέπει να ξανακερδίσει την εμπιστοσύνη της κοινωνίας»

Μορφάκης Σολομωνίδης στο «Τ»: «Η ΕΔΕΚ μπορεί και πρέπει να ξανακερδίσει την εμπιστοσύνη της κοινωνίας»

Με συγκρατημένη αισιοδοξία και σαφές μήνυμα ενότητας, ο Αναπληρωτής Πρόεδρος της ΕΔΕΚ, Μορφάκης Σολομωνίδης, μιλά στο ThemaOnline για την επανεκκίνηση του κόμματος ενόψει της Παγκύπριας Συνδιάσκεψης της 9ης Νοεμβρίου.Τονίζει πως «κανείς δεν περισσεύει», απευθύνει κάλεσμα επιστροφής σε παλιά στελέχη και δηλώνει έτοιμος να δώσει τη μάχη των Βουλευτικών εκλογών του 2026. Παράλληλα, αποκαλύπτει τους έξι πολιτικούς πυλώνες της ΕΔΕΚ για την επόμενη μέρα και στέλνει μήνυμα πίστης στις αρχές και τις αξίες του κόμματος, σημειώνοντας χαρακτηριστικά ότι «η γροθιά που μας ενώνει, είναι πιο δυνατή από όσα μας χωρίζουν».

BEST OF TOTHEMAONLINE