Πενταμερής: Η Βρετανία ζητά «ευελιξία» - Η Κυβέρνηση δεν ανησυχεί

Πενταμερής: Η Βρετανία ζητά «ευελιξία» - Η Κυβέρνηση δεν ανησυχεί

Με ανάρτηση στην πλατφόρμα «Χ», η Ύπατη Αρμοστεία της Βρετανίας στην Κύπρο, αναφέρεται στην επικείμενη πενταμερή διάσκεψη της Νέας Υόρκης, καλώντας τις δύο πλευρές, σε «ευελιξία». Όπως αναφέρει, «τα μέρη, θα πρέπει να ενθαρρυνθούν έτσι ώστε να προχωρήσουν με ευελιξία, για επιστροφή στον διάλογο».

Ερωτηθείς, ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Κωνσταντίνος Λετυμπιώτης, κατά πόσο η κυβέρνηση ανησυχεί για τη στάση που θα τηρήσει η Βρετανία στη διάρκεια της διάσκεψης, είπε, ότι «το Ηνωμένο Βασίλειο ως μόνιμο μέλος του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών, ως ο συντάκτης σχετικών κειμένων για το κυπριακό στα ΗΕ, αλλά και μέσα από πολλές τοποθετήσεις και επίσημες δηλώσεις το τελευταίο διάστημα και όχι μόνο, είναι απόλυτα προσηλωμένο στη συμφωνημένη βάση λύσης της διζωνικής δικοινοτικής ομοσπονδίας, όπως ακριβώς καθορίζεται μέσα από τα σχετικά ψηφίσματα του ΣΑ των ΗΕ

Ο Κωνσταντίνος Λετυμπιώτης υπενθύμισε τη στάση αρχών που τήρησε το ΗΒ στην τελευταία πολυμερή διάσκεψη της Γενεύης, όπου επανέλαβε την προσήλωση σε αυτό το πλαίσιο των ΗΕ και τις πολλές όπως είπε τοποθετήσεις πρόσφατα, από τον Υπουργό Εξωτερικών του ΗΒ και από τον ίδιο τον Βρετανό Πρωθυπουργό.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Στο «σημείο μηδέν» οι εμπειρογνώμονες ΗΠΑ: Αρχισαν αυτοψία στη Μαλλιά - «Στόχος να δώσουν απαντήσεις»

Στο «σημείο μηδέν» οι εμπειρογνώμονες ΗΠΑ: Αρχισαν αυτοψία στη Μαλλιά - «Στόχος να δώσουν απαντήσεις»

Αυτοψία στο "σημείο μηδέν", στην περιοχή από όπου ξεκίνησε η πυρκαγιά, δυτικά της Μαλλιάς, άρχισαν οι Αμερικανοί εμπειρογνώμονες, οι οποιοι έφθασαν στην Κύπρο κατόπιν αιτήματος του Προέδρου Νίκου Χριστοδουλίδη, για να διερευνήσουν τα αίτια της καταστροφικής πυρκαγιάς στην ορεινή Λεμεσό τον περασμένο μήνα.

BEST OF TOTHEMAONLINE