Ξέχνα το... camping σε κρατικό δάσος - Βαρύ το πρόστιμο και οι ποινές

Ξέχνα το... camping σε κρατικό δάσος - Βαρύ το πρόστιμο και οι ποινές

Το Τμήμα Δασών, του Υπουργείου Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος υπενθυμίζει το κοινό ότι η κατασκήνωση εντός κρατικών δασών, σε μη αδειοδοτημένο χώρο και χωρίς άδεια, αποτελεί παράνομη ενέργεια που θέτει σε κίνδυνο τα κρατικά δάση. 

Σύμφωνα με τον Περί Δασών Νόμο, προνοείται ποινή φυλάκισης που δεν υπερβαίνει το ένα (1) έτος ή χρηματική ποινή που δεν υπερβαίνει τις πέντε χιλιάδες ευρώ (€5.000,00) ή και τις δύο (2) αυτές ποινές.

  1. Ειδικά, αυτή την περίοδο, κάθε χρόνο, παρατηρείται το φαινόμενο παράνομης, αυθαίρετης και ανεξέλεγκτης κατασκήνωσης σε περιοχές ιδιαίτερης περιβαλλοντικής σημασίας, όπως η περιοχή Λουτρά της Αφροδίτης και Φοντάνα Αμορόζα, εντός του Εθνικού Δασικού Πάρκου Ακάμα, το οποίο αποτελεί προστατευόμενη και ευαίσθητη περιοχή.
  1. Τονίζεται ότι καμιά ανοχή δεν θα υπάρχει από το Τμήμα Δασών το οποίο σε συνεργασία με την Αστυνομία, την Επαρχιακή Διοίκηση Πάφου, τον Δήμο Πόλης Χρυσοχούς και την Υπηρεσία Θήρας και Πανίδας θα προχωρεί άμεσα σε καταγγελία όσων παρανομούν.
  1. Υπενθυμίζεται ότι η κατασκήνωση εντός των κρατικών δασών, επιτρέπεται μόνο στους κατασκηνωτικούς χώρους.

 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Στην τελική ευθεία «Κρόνος» και «Αφροδίτη» – Το χρονοδιάγραμμα για το πρώτο κυπριακό αέριο

Στην τελική ευθεία «Κρόνος» και «Αφροδίτη» – Το χρονοδιάγραμμα για το πρώτο κυπριακό αέριο

Η Κύπρος βρίσκεται στην τελική ευθεία για τη βιώσιμη και εμπορική αξιοποίηση των ενεργειακών πόρων της στην ΑΟΖ της, αναδεικνύοντας την Ανατολική Μεσόγειο σε έναν σημαντικό ενεργειακό κόμβο και συμβάλλοντας, παράλληλα, στις προσπάθειες της ΕΕ για ενίσχυση της ενεργειακής ασφάλειας μέσω της διαφοροποίησης πηγών και οδεύσεων, ανέφερε την Τρίτη ο Υπουργός Ενέργειας, Εμπορίου και Βιομηχανίας, Μιχάλης Δαμιανός, σε δηλώσεις του μετά το τέλος του Υπουργικού Συμβουλίου.

BEST OF TOTHEMAONLINE