Ξέχνα το... camping σε κρατικό δάσος - Βαρύ το πρόστιμο και οι ποινές

Ξέχνα το... camping σε κρατικό δάσος - Βαρύ το πρόστιμο και οι ποινές

Το Τμήμα Δασών, του Υπουργείου Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος υπενθυμίζει το κοινό ότι η κατασκήνωση εντός κρατικών δασών, σε μη αδειοδοτημένο χώρο και χωρίς άδεια, αποτελεί παράνομη ενέργεια που θέτει σε κίνδυνο τα κρατικά δάση. 

Σύμφωνα με τον Περί Δασών Νόμο, προνοείται ποινή φυλάκισης που δεν υπερβαίνει το ένα (1) έτος ή χρηματική ποινή που δεν υπερβαίνει τις πέντε χιλιάδες ευρώ (€5.000,00) ή και τις δύο (2) αυτές ποινές.

  1. Ειδικά, αυτή την περίοδο, κάθε χρόνο, παρατηρείται το φαινόμενο παράνομης, αυθαίρετης και ανεξέλεγκτης κατασκήνωσης σε περιοχές ιδιαίτερης περιβαλλοντικής σημασίας, όπως η περιοχή Λουτρά της Αφροδίτης και Φοντάνα Αμορόζα, εντός του Εθνικού Δασικού Πάρκου Ακάμα, το οποίο αποτελεί προστατευόμενη και ευαίσθητη περιοχή.
  1. Τονίζεται ότι καμιά ανοχή δεν θα υπάρχει από το Τμήμα Δασών το οποίο σε συνεργασία με την Αστυνομία, την Επαρχιακή Διοίκηση Πάφου, τον Δήμο Πόλης Χρυσοχούς και την Υπηρεσία Θήρας και Πανίδας θα προχωρεί άμεσα σε καταγγελία όσων παρανομούν.
  1. Υπενθυμίζεται ότι η κατασκήνωση εντός των κρατικών δασών, επιτρέπεται μόνο στους κατασκηνωτικούς χώρους.

 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Είδε Ολγκίν ο ΠτΔ – «Έτοιμοι να αρχίσουμε να δουλεύουμε ουσιαστικά»

Είδε Ολγκίν ο ΠτΔ – «Έτοιμοι να αρχίσουμε να δουλεύουμε ουσιαστικά»

Αισιόδοξη δηλώνει η προσωπική απεσταλμένη του ΓΓ των ΗΕ για το Κυπριακό Μαρία Ανχελα Ολγκίν, μετά τη συνάντηση, που είχε το Σάββατο το πρωί, στο Προεδρικό Μέγαρο, με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Νίκο Χριστοδουλίδη. Ανέφερε σε δηλώσεις της στα ΜΜΕ ότι είναι "καλό σημάδι" το ότι θα συναντηθούν οι ηγέτες των δύο κοινοτήτων την άλλη εβδομάδα μετά την απραξία και επανέλαβε ότι είναι ενθαρρυμένη από τη συνάντηση που είχε με τους νέους στο Αμμάν πριν από μερικές εβδομάδες.