ΟΗΕ: Ζητείται άμεση διακοπή της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία λόγω ανθρωπιστικής κρίσης

ΟΗΕ: Ζητείται άμεση διακοπή της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία λόγω ανθρωπιστικής κρίσης

Η Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα ζήτησε σήμερα να σταματήσει «κατεπειγόντως» η ρωσική εισβολή στην Ουκρανία.

Ο Ιούνιος αποτέλεσε τον πιο φονικό μήνα για τους αμάχους από τον Μάιο του 2022, με 232 νεκρούς και 1.343 τραυματίες, όπως ανέφερε η η εκπρόσωπος της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα Λιζ Θρόσελ.

Παράλληλα, ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, έθεσε διορία 50 ημερών στη Ρωσία για να τερματίσει τον πόλεμο, απειλώντας με σοβαρές κυρώσεις και υποστηρίζοντας τον επανεξοπλισμό της Ουκρανίας μέσω του NATO. Η επικεφαλής της ευρωπαϊκής διπλωματίας Κάγια Κάλας χαρακτήρισε τη διορία αυτή «πολύ μεγάλη», επισημαίνοντας τους καθημερινούς θανάτους αμάχων.

Η Ύπατη Αρμοστεία τονίζει την ανάγκη για διαρκή ειρήνη που να σέβεται το διεθνές δίκαιο και να επιβάλει λογοδοσία στους υπεύθυνους παραβιάσεων ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Εξηγεί η Ολγκίν: Μήνυμα από Τουρκία έλαβε από «πρέσβη» στα κατεχόμενα - «Το εξήγησα στον ΠτΔ»

Εξηγεί η Ολγκίν: Μήνυμα από Τουρκία έλαβε από «πρέσβη» στα κατεχόμενα - «Το εξήγησα στον ΠτΔ»

Η Προσωπική Απεσταλμένη του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ για την Κύπρο, Μαρία Άνχελα Ολγκίν, δήλωσε την Τετάρτη μετά από συνάντησή της με τον Τουρκοκύπριο ηγέτη, Τουφάν Έρχιουρμαν, ότι συνάντησε τον Τούρκο «πρέσβη» στα κατεχόμενα για να λάβει μήνυμα που της απεστάληκε από την Αγκυρα.

BEST OF TOTHEMAONLINE