Σε εξέλιξη η άτυπη Πενταμερής στη Νέα Υόρκη - «Πανέτοιμος» δήλωσε ο ΠτΔ

Σε εξέλιξη η άτυπη Πενταμερής στη Νέα Υόρκη - «Πανέτοιμος» δήλωσε ο ΠτΔ

Στόχος της άτυπης πενταμερούς που βρίσκεται σε εξέλιξη στη Νέα Υόρκη, είναι η επίτευξη συμφωνίας επί επιπρόσθετων μέτρων οικοδόμησης εμπιστοσύνης, σύμφωνα με εκτιμήσεις στην έδρα του διεθνούς οργανισμού.

Οπως μετέδωσε ο απεσταλμένος του ΡΙΚ Αντρέας Καλλιστράτης, προσπάθεια είναι, οπως λένε οι πληροφορίες, να υπάρξουν συγκεκριμένες ανακοινώσεις επί μέτρων οικοδόμησης εμπιστοσύνης.

Η Ελληνοκυπριακή πλευρά, οπως ανέφερε ο απεσταλμένος του ΡΙΚ, θα κινηθεί εποικοδομητικά, προτείνοντας συγκεκριμένα μέτρα οικοδόμησης εμπιστοσύνης.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, οι δύο πλευρές φαίνεται να βρίσκονται κοντά σε συμφωνία επί του ζητήματος της αποναρκοθέτησης, πρόκειται όμως για αρχικές εκτιμήσεις, των οποίων η εξέλιξη θα διαφανεί κατά τη διάρκεια της ημέρας και των διαδραματισθέντων στο κύριο μέρος της άτυπης πενταμερούς διάσκεψης.

Σημειώνεται ότι πανέτοιμος δήλωσε στους δημοσιογράφους, πως είναι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης, για τις εργασίες της πενταμερούς. 

Αναλυτικά το πρόγραμμα

Ξεκίνησαν στις 16.00 ώρα Κύπρου οι εργασίες της άτυπης πενταμερούς συνάντηση της Νέας Υόρκης για το Κυπριακό.

Από τις 16.00-18.00 πραγματοποιούνται χωριστές συναντήσεις των δύο ηγετών -Χριστοδουλίδη και Τατάρ- και των αντιπροσωπειών Ελλάδας, Τουρκίας και Ηνωμένου Βασιλείου, με τον ΓΓ των ΗΕ, Αντόνιο Γκουτέρες στην έδρα του οργανισμού στην αμερικανική μεγαλούπολη.

Θα ακολουθήσει από τις 18.30-20.30 η Ολομέλεια της συνάντησης και στις 20.40 γεύμα εργασίας. Η άτυπη πενταμερής θα ολοκληρωθεί με την τελική συνεδρία της Ολομέλειας στις 22:15, η οποία αναμένεται να τελειώσει στις 23:45.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Πενταμερής: Μακρύς ο δρόμος για ουσιαστικές διαπραγματεύσεις - Παραμένει «ζωντανή» η διαδικασία - Προχωράμε βήμα-βήμα

Πενταμερής: Μακρύς ο δρόμος για ουσιαστικές διαπραγματεύσεις - Παραμένει «ζωντανή» η διαδικασία - Προχωράμε βήμα-βήμα

Ακόμα μια άτυπη πενταμερή διάσκεψη έλαβε τέλος, χωρίς ωστόσο να δημιουργηθούν οι προϋποθέσεις για επανέναρξη των συνομιλιών. Παρά το γεγονός ότι ο ΓΓ των ΗΕ προσπάθησε να ωραιοποιήσει την κατάσταση, τα πράγματα παραμένουν στάσιμα, ωστόσο το μόνο θετικό συμπέρασμα από τη Νέα Υόρκη, είναι πως το κυπριακό παραμένει «ζωντανό» μέχρι τις λεγόμενες «εκλογές» στα κατεχόμενα, τον Οκτώβριο.

BEST OF TOTHEMAONLINE