Ολοκληρώθηκε η Ολομέλεια της άτυπης διάσκεψης - Αναμένονται ανακοινώσεις από Γκουτέρες

Ολοκληρώθηκε η Ολομέλεια της άτυπης διάσκεψης - Αναμένονται ανακοινώσεις από Γκουτέρες

Ολοκληρώθηκε το δεύτερο και τελικό μέρος της διαδικασίας της ολομέλειας στο πλαίσιο της άτυπης πενταμερούς επί του Κυπριακού στη Νέα Υόρκη, με τελικές ανακοινώσεις να αναμένονται από τον Γενικό Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών.

Συμμετείχαν ο Αντόνιο Γκουτέρες και ως επικεφαλής των αντιπροσωπειών τους, ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης, οι Υπουργοί Εξωτερικών Ελλάδας και Τουρκίας Γιώργος Γεραπετρίτης και Χακάν Φιντάν, ο Τουρκοκύπριος ηγέτης Ερσίν Τατάρ και ο Βρετανός Υφυπουργός Εξωτερικών για θέματα Ευρώπης Στήβεν Ντάουτι.

Το γεύμα που είχε παραθέσει ο Γενικός Γραμματέας στους επικεφαλής και ένα μέλος της αντιπροσωπείας τους, ολοκληρώθηκε λίγο πριν από τις δέκα, με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας να συνοδεύει ο διαπραγματευτής της Ελληνοκυπριακής πλευράς Μενέλαος Μενελάου.

Λίγο πριν από τις εννέα ολοκληρώθηκε η πρώτη φάση ολομέλειας της πενταμερούς με εναρκτήριες τοποθετήσεις και συζήτηση.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Σήμερα η συνάντηση της Ολγκίν με τον Πρόεδρο Χριστοδουλίδη - Επίσκεψη με Έρχιουρμαν στη ΔΕΑ την Πέμπτη

Σήμερα η συνάντηση της Ολγκίν με τον Πρόεδρο Χριστοδουλίδη - Επίσκεψη με Έρχιουρμαν στη ΔΕΑ την Πέμπτη

Η Προσωπική Απεσταλμένη του ΓΓ του ΟΗΕ, Μαρία Άνχελα Ολγκίν, συναντάται σήμερα με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Νίκο Χριστοδουλίδη. Η κα. Ολγκίν, που έφθασε στο νησί την Πέμπτη το βράδυ, συνεχίζει τις επαφές της στο πλαίσιο των προσπαθειών για επανεκκίνηση των συνομιλιών στο Κυπριακό.

BEST OF TOTHEMAONLINE