Αμφισβητεί τις ιδρυτικές συνθήκες της ΕΕ ο Πρωθυπουργός της Ουγγαρίας

Αμφισβητεί τις ιδρυτικές συνθήκες της ΕΕ ο Πρωθυπουργός της Ουγγαρίας

Ο Πρωθυπουργός της Ουγγαρίας Βίκτορ Ορμπάν δήλωσε την Παρασκευή (20/11) ότι η Ευρωπαϊκή `Ενωση έχει αντιμετωπίσει τόσο σοβαρές καταστάσεις τα τελευταία χρόνια που ήρθε η ώρα για να επανεξετάσει τις βασικές παραμέτρους αυτής της συνύπαρξης και στη συνέχεια να τροποποιήσει τις ιδρυτικές της συνθήκες.

Απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με μία ολλανδική πρόταση για τη σύσταση ενός στενού πυρήνα με τη θέσπιση εξωτερικών συνοριακών ελέγχων, μίας "μίνι ζώνης Σένγκεν", ο Ορμπάν απάντησε ότι, όχι μόνο η ζώνη Σένγκεν, αλλά και άλλες παράμετροι της Ευρωπαϊκής `Ενωσης είναι σήμερα μη λειτουργικές και πρέπει να αναθεωρηθούν.

Ο Ούγγρος Πρωθυπουργός δήλωσε ότι η προσφυγική κρίση και η ενίσχυση της τρομοκρατικής απειλής έχουν καταστήσει αναγκαία την εφαρμογή νέων ρυθμίσεων στον τομέα της ασφάλειας και του ελέγχου των συνόρων, ενώ η πρόσφατη κρίση στην Ευρωζώνη έθεσε ερωτήματα ως προς την ύπαρξη κοινής νομισματικής πολιτικής χωρίς κοινή οικονομική πολιτική.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Πολιτική πίεση πίσω από το τετ-α-τετ Παπαδόπουλου – Γιακουμή: Συναντήσεις με πρώην στελέχη κομμάτων του ενδιάμεσου χώρου

Πολιτική πίεση πίσω από το τετ-α-τετ Παπαδόπουλου – Γιακουμή: Συναντήσεις με πρώην στελέχη κομμάτων του ενδιάμεσου χώρου

Σε μια περίοδο όπου τα ποσοστά των κομμάτων του ενδιάμεσου χώρου βρίσκονται σε ιστορικά χαμηλά, ο Πρόεδρος του Δημοκρατικού Κόμματος, Νικόλας Παπαδόπουλος, επισκέφθηκε στη Λάρνακα τον ανεξάρτητο πλέον βουλευτή, Μιχάλη Γιακουμή.

BEST OF TOTHEMAONLINE