Αμφισβητεί τις ιδρυτικές συνθήκες της ΕΕ ο Πρωθυπουργός της Ουγγαρίας

Αμφισβητεί τις ιδρυτικές συνθήκες της ΕΕ ο Πρωθυπουργός της Ουγγαρίας

Ο Πρωθυπουργός της Ουγγαρίας Βίκτορ Ορμπάν δήλωσε την Παρασκευή (20/11) ότι η Ευρωπαϊκή `Ενωση έχει αντιμετωπίσει τόσο σοβαρές καταστάσεις τα τελευταία χρόνια που ήρθε η ώρα για να επανεξετάσει τις βασικές παραμέτρους αυτής της συνύπαρξης και στη συνέχεια να τροποποιήσει τις ιδρυτικές της συνθήκες.

Απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με μία ολλανδική πρόταση για τη σύσταση ενός στενού πυρήνα με τη θέσπιση εξωτερικών συνοριακών ελέγχων, μίας "μίνι ζώνης Σένγκεν", ο Ορμπάν απάντησε ότι, όχι μόνο η ζώνη Σένγκεν, αλλά και άλλες παράμετροι της Ευρωπαϊκής `Ενωσης είναι σήμερα μη λειτουργικές και πρέπει να αναθεωρηθούν.

Ο Ούγγρος Πρωθυπουργός δήλωσε ότι η προσφυγική κρίση και η ενίσχυση της τρομοκρατικής απειλής έχουν καταστήσει αναγκαία την εφαρμογή νέων ρυθμίσεων στον τομέα της ασφάλειας και του ελέγχου των συνόρων, ενώ η πρόσφατη κρίση στην Ευρωζώνη έθεσε ερωτήματα ως προς την ύπαρξη κοινής νομισματικής πολιτικής χωρίς κοινή οικονομική πολιτική.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Κυπριακό: Κομβικής σημασίας ο διορισμός Χανς - Άμεση εμπλοκή της ΕΕ στις περαιτέρω εξελίξεις - Στις 22 Μαΐου, στην Κύπρο, η Ολγκίν

Κυπριακό: Κομβικής σημασίας ο διορισμός Χανς - Άμεση εμπλοκή της ΕΕ στις περαιτέρω εξελίξεις - Στις 22 Μαΐου, στην Κύπρο, η Ολγκίν

Σε μια περίοδο, όπου οι εξελίξεις στο κυπριακό, δεν είναι ευοίωνες, η κίνηση από πλευράς της ΕΕ για τον διορισμό Ειδικού Απεσταλμένου, προστίθεται σε μια αλυσίδα γεγονότων που οδήγησε στην επιλογή του Γιοχάνες Χαν, ο οποίος ουσιαστικά θα είναι η φωνή των Βρυξελλών, για το κυπριακό.

BEST OF TOTHEMAONLINE