Παρίσι: 39χρονος ήρωας έσωσε 6 ανθρώπους από φλεγόμενο σπίτι στον 6ο όροφο - Συγκλονιστικό βίντεο
21.07.2025 - 08:49
Ένα συγκλονιστικό περιστατικό διαδραματίστηκε στο Παρίσι, όταν διαμέρισμα τυλίχθηκε στις φλόγες, παγιδεύοντας δύο ενήλικες και τέσσερα παιδιά στον 6ο όροφο πολυκατοικίας.
Ο 39χρονος Fousseynou Cissé, εργαζόμενος ως θυρωρός σε σχολείο, χωρίς να διστάσει, βγήκε στο στενό περβάζι του γειτονικού διαμερίσματος, σε ύψος περίπου 20 μέτρων από το έδαφος, και έσπευσε να βοηθήσει. Η σκηνή, που καταγράφηκε σε βίντεο, δείχνει τον Cissé να παραλαμβάνει από τη μητέρα ένα βρέφος φορώντας μόνο την πάνα του, και να το παραδίδει σε συγγενή στο διπλανό, ασφαλές διαμέρισμα.
Δείτε το βίντεο:
Ακολούθησε παρόμοια διαδικασία για πέντε ακόμη εγκλωβισμένους, τους οποίους βοήθησε να περάσουν από το περβάζι στο γειτονικό διαμέρισμα. Όταν όλοι είχαν σωθεί, σκαρφάλωσε και ο ίδιος για να διαφύγει.
Το βίντεο έγινε αμέσως viral στα γαλλικά μέσα ενημέρωσης και στα social media. Η πράξη του χαρακτηρίστηκε ηρωική, με τον Πρόεδρο της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν να τον καλεί ως επίτιμο προσκεκλημένο στην Παρέλαση της Βαστίλης. Ο Αρχηγός της Αστυνομίας του Παρισιού, Λοράν Νουνιέζ, ανακοίνωσε ότι ο Cissé θα τιμηθεί με μετάλλιο ανδρείας.
Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Cissé είναι μετανάστης με άδεια παραμονής, αλλά χωρίς ακόμη γαλλική υπηκοότητα. Το βρέφος που έσωσε είναι μόλις ενός μηνός, ενώ άλλο παιδί ήταν ενός έτους. Συνολικά έξι ζωές σώθηκαν χάρη στην άμεση επέμβασή του.
Ο ίδιος δήλωσε στην Washington Post: «Δεν το σκέφτηκα. Ήταν ένστικτο. Ήταν η καρδιά που σου λέει: “Πρέπει να πας”».
Την ευγνωμοσύνη της Πολιτείας προς τον απόδημο Δαμιανό Κωνσταντίνου για την πολυετή και πολυσχιδή προσφορά του στην οικονομία, τη ναυτιλία, τον πολιτισμό και τον ελληνισμό, εξέφρασε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης, απονέμοντάς του το Μετάλλιο Εξαίρετης Προσφοράς της Κυπριακής Δημοκρατίας, σε ειδική τελετή που πραγματοποιήθηκε στο Προεδρικό Μέγαρο.