Οργή και καχυποψία στην Άγκυρα για το ισραηλινό αντι-αεροπορικό σύστημα στην Κύπρο
Η τουρκική αρθρογραφία για την ανάπτυξη του ισραηλινού συστήματος Barak MX στην Κυπριακή Δημοκρατία κινείται σε τόνους καταγγελτικούς και δραματικούς.
Ο κ. Κεττής σημείωσε ότι υπάρχουν έντονες αναζωπυρώσεις οι οποίες αντιμετωπίζονται, προσθέτοντας ότι δεν υπάρχει επί του παρόντος ενεργό μέτωπο. «Έχουμε 10 εναέρια μέσα, με το 11ο να είναι το συντονιστικό, τα οποία κάνουν ρίψεις, βάσει αξιολόγησης. Σε λίγο τα εναέρια μέσα θα γίνουν 13, με το 14ο να συντονίζει», συμπλήρωσε.
«Έχουμε όλες μας τις δυνάμεις στην περιοχή. Θα προχωρήσουμε με αλλαγές στο προσωπικό», ανέφερε ο εκπρόσωπος Τύπου της Πυροσβεστικής. «Προς το παρόν», συνέχισε, «πνέουν άνεμοι έντασης 2-3 Μποφόρ, αλλά προβλέπεται ότι θα δυναμώσουν και θα είναι ακόμα πιο επικίνδυνη η κατάσταση όταν ξημερώσει για τα καλά».
«Μέχρι στιγμής, η πυρκαγιά έχει κάψει περίπου 100 τετραγωνικά χιλιόμετρα», κατέληξε.
Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις