VIDEO: Δημόσια τοποθέτηση Κυβέρνησης για την φονική πυρκαγιά στη Λεμεσό - «Υπάρχει περιθώριο βελτίωσης»
25.07.2025 - 14:09
Έντονες είναι οι αντιδράσεις για την διαχείριση που υπήρξε αναφορικά με την καταστροφική πυρκαγιά στη Λεμεσό, με τους πολίτες να ζητούν απαντήσεις από την Κυβέρνηση.
Μιλώντας στον Alpha, ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Κωνσταντίνος Λετυμπιώτης, ανέφερε ότι το πρώτιστο ήταν και παραμένει η προστασία της ανθρώπινης ζωής, των περιουσιών και του περιβάλλοντος.
«Μετά την αντιμετώπιση αυτής της πρωτόγνωρης κατάστασης, είναι ασφαλώς η στήριξη, η υποστήριξη, η πλήρης αποκατάσταση των ζημιών στην περιοχή. Να ενεργοποιηθούν όλες εκείνες οι διαδικασίες και τα πρωτόκολλα, τα οποία θα πρέπει να ενεργοποιηθούν από το ίδιο και στο εξής. Και αμέσως ταυτόχρονα είναι η αξιολόγηση όλων εκείνων των σχεδίων, των πολλών σχεδίων που έχουν τεθεί σε εφαρμογή», δήλωσε.
Παράλληλα, ο κ. Λετυμπιώτης επεσήμανε ότι νομίζω ότι οι δηλώσεις του Αρχιπύραρχου Λογγίνου είναι οι πιο χαρακτηριστικές και ενδεικτικές, ως προς τις πρωτόγνωρες συνθήκες της φονικής πυρκαγιάς.
«Νομίζω ότι κάνεις δεν μπορεί να διαφωνήσει ότι υπάρχει περιθώριο βελτίωσης. Την ίδια στιγμή το πρώτιστο είναι να προστατευθούν οι ανθρώπινες ζωές. Πρέπει να γίνουν προτεραιοποιήσεις», είπε.
Σε μία από τις σημαντικότερες διπλωματικές στιγμές των τελευταίων ετών για το Κυπριακό, εξελίσσεται η επικείμενη επίσκεψη του Γενικού Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών, Αντόνιο Γκουτέρες, στην Κύπρο από τις 27 έως τις 29 Ιουλίου, σε μια περίοδο έντονης κινητικότητας τόσο σε επίπεδο ΟΗΕ όσο και μεταξύ των εμπλεκόμενων πλευρών.