Συγκλονιστικό Βίντεο στη Λεμεσό: Φλόγες περικύκλωσαν σπίτι – Γυναίκα με νυχτικό βγαίνει ανυποψίαστη - «Μα δεν τους ειδοποίησε κανείς; Άχρηστοι!»

Συγκλονιστικό Βίντεο στη Λεμεσό: Φλόγες περικύκλωσαν σπίτι – Γυναίκα με νυχτικό βγαίνει ανυποψίαστη - «Μα δεν τους ειδοποίησε κανείς; Άχρηστοι!»

Συγκλονιστικές είναι οι εικόνες που έρχονται από την ορεινή Λεμεσό, μέσα από βίντεο που καταγράφει τη στιγμή που άνθρωποι παγιδεύονται μέσα στο ίδιο τους το σπίτι, την ώρα που οι φλόγες το περικυκλώνουν.

Στο βίντεο φαίνεται μια γυναίκα, φορώντας μόνο τη ρόμπα της, να βγαίνει έξω και να αντικρίζει τις φλόγες να πλησιάζουν επικίνδυνα από κάθε κατεύθυνση. Σύμφωνα με τις μαρτυρίες, κανένας δεν είχε ειδοποιήσει την οικογένεια να εγκαταλείψει το σπίτι και να εκκενώσει την περιοχή.

Διαβάστε όλα τα νεότερα για την φονική πυρκαγιά ΕΔΩ.

 

Δεκάδες μέτρα μακριά, πολίτες που αντιλήφθηκαν την παρουσία των εγκλωβισμένων, άρχισαν να φωνάζουν και να σφυρίζουν απεγνωσμένα, καλώντας τους να φύγουν. Η αγωνία κορυφώνεται όταν στο βίντεο ακούγεται πυροσβεστικό όχημα να περνά, με πολίτες να το σταματούν και να ενημερώνουν ότι υπάρχουν άνθρωποι εγκλωβισμένοι στο απέναντι σπίτι.

Το περιστατικό έχει προκαλέσει σοκ και οργή, καθώς αναδεικνύει τις ελλείψεις στον μηχανισμό έγκαιρης προειδοποίησης και εκκένωσης σε περιοχές που κινδυνεύουν από τις καταστροφικές πυρκαγιές.

@athanasiovitorio #cyprus #cyprus🇨🇾 #cyprustiktok #fire #firefighter #cyprusonfire #😥😥😥 #pafos #limassol #nicosia #larnaca #famagusta ♬ πρωτότυπος ήχος - Athanasios Georgiou

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Κυπριακό: Κριτική της Λευκωσίας στις ίσες αποστάσεις και βλέμμα στις επόμενες κινήσεις του ΟΗΕ

Κυπριακό: Κριτική της Λευκωσίας στις ίσες αποστάσεις και βλέμμα στις επόμενες κινήσεις του ΟΗΕ

Σε μια χρονική συγκυρία όπου το Κυπριακό επανέρχεται, έστω δειλά, στο διεθνές προσκήνιο, η Λευκωσία στέλνει σαφή μηνύματα προς τα Ηνωμένα Έθνη, εκφράζοντας τόσο τη βούλησή της για συνέχιση της πολιτικής διαδικασίας όσο και την έντονη δυσαρέσκειά της για τη διαχρονική πρακτική τήρησης ίσων αποστάσεων. Οι πρόσφατες Εκθέσεις του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ προς το Συμβούλιο Ασφαλείας αποτέλεσαν την αφορμή για να επαναδιατυπωθεί η θέση της Κυπριακής Δημοκρατίας ότι μια τέτοια προσέγγιση δεν αποτυπώνει με ακρίβεια τις πραγματικότητες επί του εδάφους, οι οποίες πηγάζουν από τη συνεχιζόμενη τουρκική κατοχή.