Αποκατάσταση ρεύματος σε 9 κοινότητες με τη βοήθεια drones — Αδιάκοπη προσπάθεια της ΑΗΚ για την επαναφορά του δικτύου

Αποκατάσταση ρεύματος σε 9 κοινότητες με τη βοήθεια drones — Αδιάκοπη προσπάθεια της ΑΗΚ για την επαναφορά του δικτύου

Η αποκατάσταση της ηλεκτροδότησης προχωρά σταδιακά σε εννέα κοινότητες που επλήγησαν από τις πυρκαγιές.

Το έργο είναι ιδιαίτερα απαιτητικό και χρονοβόρο, καθώς έχουν καταγραφεί πάνω από 300 καμένοι πασσάλοι, εκ των οποίων έχουν ήδη αντικατασταθεί 133, όπως ενημέρωσε η εκπρόσωπος της ΑΗΚ.

Λόγω δυσκολίας πρόσβασης σε αρκετές περιοχές, η ΑΗΚ προχώρησε στη χρήση drones με εξειδικευμένο πιλότο, παίρνοντας την απαραίτητη άδεια, ώστε να εντοπιστούν με ακρίβεια οι ζημιές σε δύσβατα σημεία.

Διαβάστε όλα τα νεότερα για την φονική πυρκαγιά ΕΔΩ.

 

Περισσότεροι από 150 εργαζόμενοι είναι αδιάκοπα στο πεδίο, ενώ έχουν επιστρατευτεί και εκσκαφείς για το άνοιγμα δρόμων προς τις περιοχές με καμένους πασσάλους, διευκολύνοντας έτσι την πρόσβαση των συνεργείων.

Η κυρία Παπαδοπούλου κάλεσε τους ιδιοκτήτες να επικοινωνούν στο 1800 για να δηλώνουν τυχόν ζημιές στις παροχές ηλεκτροδότησης στα σπίτια τους, προκειμένου να επιταχυνθεί η διαδικασία αποκατάστασης.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

«Θωρακίζεται» η Κύπρος με αποθέματα σιτηρών για 45 ημέρες - Τι ανακοίνωσε ο Χριστοδουλίδης

«Θωρακίζεται» η Κύπρος με αποθέματα σιτηρών για 45 ημέρες - Τι ανακοίνωσε ο Χριστοδουλίδης

Η Κυβέρνηση προχωρεί στην εξασφάλιση στρατηγικών αποθεμάτων σιτηρών, ικανών να καλύψουν τις ανάγκες της χώρας για περίοδο 45 ημερών, ανέφερε ο πρόεδρος Χριστοδουλίδης. Σημείωσε πως οι συγκεκριμένες ποσότητες, θα είναι ανεξάρτητες από τα αποθέματα που διατηρούνται για εμπορικούς σκοπούς.

BEST OF TOTHEMAONLINE