Δύο νέες επίδοξες επιχειρηματίες άνοιξαν στα ορεινά ένα υπέροχο καφενείο – Από το «μποστάνι» στο πιάτο - Δείτε φωτογραφίες

Δύο νέες επίδοξες επιχειρηματίες άνοιξαν στα ορεινά ένα υπέροχο καφενείο – Από το «μποστάνι» στο πιάτο - Δείτε φωτογραφίες

Δύο νεαρές με κοινή αγάπη για την κοινότητα, τη φύση και τις απλές απολαύσεις της ζωής δημιούργησαν ένα δικό τους μικρό χώρο στο χωριό, ένα παραδοσιακό καφενείο στα Κατύδατα της ορεινής Λευκωσίας, το οποίο ονόμασαν «Bostani», μίας και, όπως μας είπαν, ό,τι βγάζει το μποστάνι, θα μπαίνει στο πιάτο.

Το συγκεκριμένο κτήριο, στα Κατύδατα της επαρχίας Λευκωσία, παλιά λειτουργούσε ως ο χώρος συνάντησης των απόδημων του χωριού, μίας και ανήκει στο Κοινοτικό Συμβούλιο. Πλέον έχει μετατραπεί σε καφενείο-μπρατσάδικο-χώρος συναντήσεων χάρη στην Ελευθερία και τη Μαριλένα. Αξίζει να αναφερθεί, για την ιστορία, ότι το κτήριο παρέμεινε κλειστό για 23 ολόκληρα χρόνια, ενώ τους παραχωρήθηκε από τον κοινοτάρχη με πραγματικά μεγάλη χαρά, όπως μας είπαν οι νέες ιδιοκτήτριες.

Οι δυο τους, αν και επαγγελματικά δεν δραστηριοποιούνται στον χώρο της εστίασης, πήραν την απόφαση να φτιάξουν έναν χώρο στο χωριό, προσφέροντας ολόφρεσκα, βιολογικά προϊόντα μέσω του brunch, και γενικότερα πράγματα που βγαίνουν από τη γη τους και μπαίνουν στο πιάτο.

Εξάλλου, η Μαριλένα μετακόμισε μαζί με τον σύζυγό της στο συγκεκριμένο χωριό (παρόλο που δεν έχουν καταγωγή από εκεί) εδώ και 15 χρόνια για να ασχοληθούν με τη βιολογική καλλιέργεια. Η ίδια ασχολείται με τη μεταποίηση τροφίμων, φτιάχνοντας μαρμελάδες, chutney, ξιδάτα, peanut butter κ.ά. Η Ελευθερία μετακόμισε εκεί πριν από ενάμιση χρόνο αναζητώντας την ηρεμία και καλύτερες συνθήκες ζωής, μιας και η πόλη δεν είναι πλέον βιώσιμη και φιλόξενη.

Βάζοντας πολύ μεράκι, κατάφεραν να δημιουργήσουν έναν cozy χώρο με ωραία αισθητική, στον οποίο μπορείς να καθίσεις είτε στο εσωτερικό είτε στη βεράντα με την ωραία θέα και τα ανθισμένα λουλούδια.

Σε σχέση με το brunch, το οποίο θα ολοκληρωθεί τον Σεπτέμβριο, θα περιλαμβάνει πιάτα φτιαγμένα με όλα όσα βιολογικά καλλιεργούνται στο περιβόλι της οικογένειας της Μαριλένας καθώς επίσης και όλα όσα φτιάχνουν τα κορίτσια με τα προϊόντα αυτά. Στόχος είναι να μην πηγαίνει τίποτα χαμένο! Εξ ου και το μενού θα αλλάζει συχνά, μίας και αυτό θα εξαρτάται από τα προϊόντα της εποχής. Επίσης, τα προϊόντα αυτά θα μπαίνουν σε βαζάκια και θα πωλούνται, μαζί με μπάρες κ.ά.

Απ’ εκεί και πέρα, στο Bostani θα προσφέρονται καφέδες, ροφήματα όπως σπιτική λεμονάδα, χυμοί κ.ά., ενώ θα σερβίρονται και ιδέες, δηλαδή ο χώρος θα φιλοξενεί και εργαστήρια για τη γη, την αυτάρκεια και την οικολογία.

Αν ο δρόμος σου λοιπόν σε βγάλει προς τα εκεί, κάνε μία στάση για καφέ και σπιτικό brunch.

Το Bostani θα το βρεις στην οδό Παλαιού Σχολείου στα Κατύδατα. Λειτουργεί από το πρωί.

Δείτε φωτογραφίες

Πηγή: checkinCyprus

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

«Με έστησαν στον τοίχο για λόγια που δεν είπα» – Η απάντηση του ιστορικού Μιχαήλ για τον Αυξεντίου

«Με έστησαν στον τοίχο για λόγια που δεν είπα» – Η απάντηση του ιστορικού Μιχαήλ για τον Αυξεντίου

Στο επίκεντρο των έντονων αντιδράσεων που ξέσπασαν τις τελευταίες μέρες γύρω από τις αναφορές του για τον Γρηγόρη Αυξεντίου, βρέθηκε ο δημοσιογράφος και ιστορικός Μιχάλης Μιχαήλ. Με εκτενή δήλωσή του, ο ίδιος απαντά στις κατηγορίες περί «ασέβειας» και «αμαύρωσης της θυσίας» του ήρωα της ΕΟΚΑ, κάνοντας λόγο για σκόπιμες διαστρεβλώσεις και ψευδείς ερμηνείες.

BEST OF TOTHEMAONLINE