Άλμα: Καθυστέρηση κυβέρνησης για το σύστημα έγκαιρης ειδοποίησης

Άλμα: Καθυστέρηση κυβέρνησης για το σύστημα έγκαιρης ειδοποίησης

Καθυστέρηση της κυβέρνησης στη διαδικασία απόκτησης συστήματος έγκαιρης ειδοποίησης των πολιτών σε περίπτωση κινδύνου εντοπίζει το Κίνημα Άλμα-Πολίτες για την Κύπρο, σημειώνοντας ότι η Κύπρος όφειλε να είχε εγκαταστήσει από τον Ιούνιο του 2022 Σύστημα Δημόσιας Προειδοποίησης (Public Warning System – PWS).

Σε ανακοίνωσή του, το Άλμα κάνει αναφορά στις ημερομηνίες που σχετίζονται με τον διαγωνισμό για το εν λόγω σύστημα, αναφέροντας ότι η παρούσα κυβέρνηση, όταν ακυρώθηκε οριστικά ο πρώτος διαγωνισμός τον Μάιο του 2024, χρειάστηκε επτά μήνες για να προκηρύξει νέο διαγωνισμό και στη συνέχεια, όταν υποβλήθηκαν οι προσφορές, χρειάστηκε πέντε μήνες για να τις αξιολογήσει.

«Οι πολίτες δικαιούνται να ζουν σε έντιμο, στιβαρό και αποτελεσματικό κράτος. Αυτό είναι το δικό μας όραμα και η δική μας δέσμευση», αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Πρόεδρος Χριστοδουλίδης: Αυτά είναι τα 75 έργα με προϋπολογισμό €230 εκατομμυρίων για την Πάφο

Πρόεδρος Χριστοδουλίδης: Αυτά είναι τα 75 έργα με προϋπολογισμό €230 εκατομμυρίων για την Πάφο

Σε περισσότερα από 75 έργα με προϋπολογισμό που υπερβαίνει τα 230 εκατομμύρια ευρώ για την Επαρχία Πάφου αναφέρθηκε σήμερα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Χριστοδουλίδης κατά την ευρεία σύσκεψη με φορείς της Πάφου, της οποίας προήδρευσε στο πλαίσιο της περιοδείας του σε Δήμους και Κοινότητες της Κύπρου.