Διμερής συνεργασία, Κυπριακό στην ατζέντα συνάντησης Κόμπου-Μπαρό την Πέμπτη

Διμερής συνεργασία, Κυπριακό στην ατζέντα συνάντησης Κόμπου-Μπαρό την Πέμπτη

Η διμερής συνεργασία Κύπρου-Γαλλίας, οι εξελίξεις στην περιοχή και το Κυπριακό, είναι κάποια από τα θέματα που θα συζητηθούν κατά τη συνάντηση την Πέμπτη του Υπουργού Εξωτερικών, Κωνσταντίνου Κόμπου με τον Γάλλο ομόλογό του, Ζαν-Νοέλ Μπαρό, στη Λευκωσία.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Υπουργείου Εξωτερικών, στο πλαίσιο της στρατηγικής συνεργασίας και της διαμόρφωσης της στρατηγικής εταιρικής σχέσης μεταξύ της Κυπριακής Δημοκρατίας και της Γαλλικής Δημοκρατίας, ο κ. Κόμπος θα έχει αύριο Πέμπτη, συνάντηση με τον Υπουργό Εξωτερικών της Γαλλίας, τον κ. Μπαρό, στο Υπουργείο Εξωτερικών.

Οι δύο Υπουργοί θα έχουν κατ’ ιδίαν συνάντηση, ενώ ακολούθως θα πραγματοποιηθούν διευρυμένες συνομιλίες μεταξύ των αντιπροσωπειών των δύο χωρών, αναφέρεται.

«Κατά τη διάρκεια των συνομιλιών, θα εξεταστούν θέματα που άπτονται της διμερούς συνεργασίας Κύπρου-Γαλλίας, συμπεριλαμβανομένων των τομέων άμυνας και ασφάλειας, ενέργειας, εκπαίδευσης και πολιτισμού», προστίθεται.

«Ιδιαίτερη έμφαση θα δοθεί στις προτεραιότητες της Κυπριακής Δημοκρατίας εν όψει της επικείμενης Προεδρίας του Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης (ΕΕ), καθώς και στη σημασία της στενής συνεργασίας με τη Γαλλία σε ευρωπαϊκό επίπεδο», αναφέρει ακόμη η ανακοίνωση.

Οι δύο Υπουργοί θα ανταλλάξουν επίσης απόψεις για τις εξελίξεις στην περιοχή και το Κυπριακό, προστίθεται, ενώ σημειώνεται ότι, μετά την ολοκλήρωση των συνομιλιών, οι δύο Υπουργοί θα προβούν σε δηλώσεις στα μέσα ενημέρωσης.

Σημειώνεται ότι, πριν από τη συνάντηση των δύο Υπουργών, ο Γάλλος Υπουργός Εξωτερικών θα προσφωνήσει την ετήσια σύσκεψη των Αρχηγών Διπλωματικών Αποστολών της Κυπριακής Δημοκρατίας.

«Η συνεργασία μεταξύ της Κύπρου και της Γαλλίας ενισχύεται τόσο εντός ΕΕ όσο και σε διεθνή φορά, συμπεριλαμβανομένου του Διεθνούς Οργανισμού Γαλλοφωνίας, πλήρες μέλος του οποίου αποτελεί η Κύπρος από τον Οκτώβριο 2024», καταλήγει η ανακοίνωση.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Σε αναμονή κρίσιμων εκθέσεων για τις πυρκαγιές - Σενάρια ανασχηματισμού στο τραπέζι του Χριστοδουλίδη

Σε αναμονή κρίσιμων εκθέσεων για τις πυρκαγιές - Σενάρια ανασχηματισμού στο τραπέζι του Χριστοδουλίδη

Η πρόσφατη συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου, που πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη και αφορούσε τις αποζημιώσεις προς τους πληγέντες από τις καταστροφικές πυρκαγιές στην ορεινή Λεμεσό, δεν περιορίστηκε μόνο στην εξέταση μέτρων ανακούφισης. Στο παρασκήνιο, επανέρχεται εντονότερα από ποτέ το ενδεχόμενο ενός επικείμενου ανασχηματισμού, με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Νίκο Χριστοδουλίδη, να διατηρεί όλα τα σενάρια ανοιχτά και να ζητά «πλήρη και τεκμηριωμένη αξιολόγηση» των γεγονότων από τους αρμόδιους φορείς.

BEST OF TOTHEMAONLINE