Τ/κ συνδικαλιστής προσφέρθηκε να καταβάλει εγγύηση για 5 Ε/κ - Πέραν των 10 ωρών η διαδικασία

Τ/κ συνδικαλιστής προσφέρθηκε να καταβάλει εγγύηση για 5 Ε/κ - Πέραν των 10 ωρών η διαδικασία

Νέα διακοπή σημειώθηκε κατά τη σημερινή διαδικασία ενώπιον "στρατιωτικού δικαστηρίου" σε σχέση με τους πέντε Ελληνοκύπριους που κρατούνται παράνομα στα κατεχόμενα. Η διαδικασία βρίσκεται σε εξέλιξη εδώ και 10 ώρες.

Ο Τουρκοκύπριος συνδικαλιστής Σενέρ Ελτζίλ προσφέρθηκε καταβάλει εγγύηση για τους κατηγορούμενους, δηλώνοντας ότι πιστεύει στην αθωότητά τους και ότι δεν θα διαφύγουν. Ως εγγύηση, προσέφερε το αυτοκίνητό του αξίας 25.000 στερλίνων.

Ο κ. Ελτζίλ υποστήριξε ότι πρόκειται για κατασκευασμένη υπόθεση και τάχθηκε εναντίον τέτοιων πρακτικών.

Η ατμόσφαιρα έγινε ιδιαίτερα τεταμένη όταν ο «εισαγγελέας», σχολιάζοντας τις τοποιθετήσεις αυτές, είπε πως «αν ο σκοπός σας είναι να ανεβάσετε την ένταση, εγώ θα την ανεβάσω». Ο «δικαστής» αναγκάστηκε να παρέμβει, αναφέροντας ότι δεν θα επιτρέψει στην «εισαγγελία» να κλιμακώσει την ένταση.

Όταν ο «εισαγγελέας» ρώτησε τον κ. Ελτζίλ σε τι βασίζεται η πεποίθησή του ότι οι κατηγορούμενοι δεν θα διαφύγουν, ο Τουρκοκύπριος συνδικαλιστής απάντησε: «Υπάρχουν 45.000 στρατιώτες, πάνω από 3.000 αστυνομικοί και πέντε υπηρεσίες πληροφοριών. Αν αυτοί δεν μπορούν να σταματήσουν πέντε άτομα, τότε σίγουρα ούτε εγώ μπορώ. Η προστασία των συνόρων είναι καθήκον του τουρκικού στρατού», ανέφερε.

Ο κ. Ελτζίλ απέρριψε επίσης κατηγορηματικά τους ισχυρισμούς ότι έχει οικονομικές σχέσεις με τους κατηγορούμενους.

Η διαδικασία διακόπηκε εκ νέου λίγο πριν τις 19.30. 

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Σοβαρό τροχαίο στη Λευκωσία: Χτύπησε στο πεζοδρόμιο και ανατράπηκε η μοτοσικλέτα – Κρίσιμα 20χρονος

Σοβαρό τροχαίο στη Λευκωσία: Χτύπησε στο πεζοδρόμιο και ανατράπηκε η μοτοσικλέτα – Κρίσιμα 20χρονος

Γύρω στις 6.20μ.μ. χθες Παρασκευή (01/08), ενώ 20χρονος οδηγούσε τη μοτοσικλέτα του στη λεωφόρο Στροβόλου στη Λευκωσία, κάτω από συνθήκες που διερευνώνται, έχασε τον έλεγχο της μοτοσικλέτας, με αποτέλεσμα να κτυπήσει στο πεζοδρόμιο και να ανατραπεί.

BEST OF TOTHEMAONLINE