Λευκός Οίκος: Οι νέοι δασμοί Τραμπ είναι σχεδόν οριστικοί

Λευκός Οίκος: Οι νέοι δασμοί Τραμπ είναι σχεδόν οριστικοί

Οι νέοι δασμοί που ανακοίνωσε ο Ντόναλντ Τραμπ είναι «σχεδόν οριστικοί» και δεν θα αποτελέσουν αντικείμενο διαπραγματεύσεων άμεσα, δήλωσε στο δίκτυο CBS ο εκπρόσωπος Εμπορίου του Λευκού Οίκου Τζέιμισον Γκριρ, που υπερασπίστηκε τα εμπορικά μέτρα τα οποία εφαρμόστηκαν από τον Αμερικανό πρόεδρο για την Βραζιλία.

«Αυτοί οι τελωνειακοί δασμοί είναι σχεδόν οριστικοί», είπε, ενώ σε ερώτηση για πιθανές διαπραγματεύσεις για την μείωσή τους ο αξιωματούχος δήλωσε ότι πιθανότατα δεν πρόκειται να διεξαχθούν «κατά τις επόμενες ημέρες».

Ο Ντόναλντ Τραμπ υπέγραψε την Πέμπτη το προεδρικό διάταγμα που ορίζει το ποσοστό των νέων δασμών που θα επιβαρύνει τα προϊόντα δεκάδων χωρών που εισάγονται στις ΗΠΑ και κυμαίνονται από 10% έως 41%.

Οι νέοι εισαγωγικοί δασμοί θα εφαρμοστούν για τις περισσότερες χώρες από τις 7 Αυγούστου ώστε να επιτραπεί στις τελωνειακές υπηρεσίες να οργανωθούν.

Τα προϊόντα της Ευρωπαϊκής Ένωσης, της Ιαπωνίας και της Νότιας Κορέας θα επιβαρυνθούν με 15%, του Ηνωμένου Βασιλείου με 10%, της Ινδονησίας με 19%, το Βιετνάμ και της Ταϊβάν με 20%. Για τις οκτώ οικονομίες με τις οποίες οι Ηνωμένες Πολιτείες έχουν κάνει συμφωνία, ανάμεσά τους η Ευρωπαϊκή Ένωση και η Ιαπωνία, οι δασμοί έχουν «λίγο πολύ οριστεί», δηλώνει από την πλευρά του ο Κέβιν Χάσετ, ο βασικός οικονομικός σύμβουλος του Τραμπ στο δίκτυο NBC.

Αλλά για δεκάδες εμπορικούς εταίρους των ΗΠΑ με τους οποίους δεν υπάρχει συμφωνία «περιμένουμε ότι οι διαπραγματεύσεις θα συνεχιστούν», πρόσθεσε.

Πηγή: protothema.gr

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Κρίσιμες επαφές για τον αφθώδη πυρετό - Σύσκεψη ΠτΔ με επιδημιολόγους και αγρότες

Κρίσιμες επαφές για τον αφθώδη πυρετό - Σύσκεψη ΠτΔ με επιδημιολόγους και αγρότες

Σε διπλό κύκλο επαφών προχωρεί η Κυβέρνηση για τη διαχείριση της κατάστασης που έχει δημιουργηθεί λόγω του αφθώδους πυρετού, με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας να ανακοινώνει συνάντηση με τις αγροτικές οργανώσεις την ερχόμενη Τρίτη στις 11:00 το πρωί.

BEST OF TOTHEMAONLINE

Προσοχή στο κενό

Προσοχή στο κενό