Συνεχίζεται η απεργία στα λεωφορεία Λάρνακας - Με πορεία προς Υπ.Εργασίας την Τρίτη

Συνεχίζεται η απεργία στα λεωφορεία Λάρνακας - Με πορεία προς Υπ.Εργασίας την Τρίτη

Τη συνέχιση των απεργιακών μέτρων αποφάσισε η Γενική Συνέλευση των εργαζομένων στα λεωφορεία στη Λάρνακα, οι οποίοι θα πραγματοποιήσουν την Τρίτη συγκέντρωση έξω από τα γραφεία της εταιρείας και πορεία προς το Υπουργείο Εργασίας. Οι εργαζόμενοι κατήλθαν σε επ' αόριστον απεργία, καταγγέλλοντας παραβίαση της συλλογικής σύμβασης από πλευράς εργοδοσίας.

Στη Γενική Συνέλευση που πραγματοποίησαν το πρωί της Δευτέρας, αποφασίστηκε η μετάβαση των απεργών το πρωί της Τρίτης από τη Λάρνακα στη Λευκωσία, όπου θα συγκεντρωθούν έξω από τα γραφεία της εταιρείας στην πλατεία Σολωμού στις 9:15πμ και στη συνέχεια θα πορευτούν προς το Υπουργείο Εργασίας.

Σε κοινή τους ανακοίνωση, οι συντεχνίες ΣΕΓΔΑΜΕΛΙΝ-ΠΕΟ, ΟΜΕΠΕΓΕ-ΣΕΚ, ΔΕΕ ΕΜΠΟΡΙΚΩΝ ΔΕΟΚ υπενθυμίζουν ότι δεν είχαν άλλη επιλογή από την απεργία και ότι ενήργησαν στο πλαίσιο του Κώδικα Βιομηχανικών Σχέσεων γι' αυτό και συνεχίζουν τα απεργιακά μέτρα, αφού το Τμήμα Εργασιακών Σχέσεων του Υπουργείου Εργασίας κήρυξε "εξόφθαλμη παραβίαση της Συλλογικής Σύμβασης και η εργατική πλευρά δικαιούται να υπερασπιστεί τα συμφέροντας της με οποιοδήποτε νόμιμο τρόπο".

Οι συντεχνίες καλούν για ακόμα μια φορά την Larnaca Public Transport Ltd όπως σεβαστεί την απόφαση του Υπουργείου Εργασίας και "τιμήσει την υπογραφή της και προχωρήσει στην εφαρμογή των συμφωνηθέντων". Όπως σημειώνεται στην ανακοίνωση, οι απεργοί και οι συντεχνίες απολογούνται στο επιβατικό κοινό και την κοινωνία για την ταλαιπωρία που υπόκεινται και τους καλούν όπως συνεχίσουν τη συμπαράσταση στον αγώνα τους για υπεράσπιση των Συλλογικών Συμβάσεων και δικαιωμάτων τους.

Την ίδια ώρα οι απεργοί καλούν το Υπουργείο Εργασίας να καλέσει την εταιρεία να εφαρμόσει τη Συλλογική Σύμβαση και "να τιμήσει την υπογραφή της λαμβάνοντας υπόψη ότι παρέχει υπηρεσίες Δημόσιων Επιβατικών Μεταφορών".

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Διαφάνεια στην πράξη: Ο ΠτΔ έδωσε στη δημοσιότητα τις εκθέσεις για τη Φονική Πυρκαγιά - Ιδού όσα αναφέρονται

Διαφάνεια στην πράξη: Ο ΠτΔ έδωσε στη δημοσιότητα τις εκθέσεις για τη Φονική Πυρκαγιά - Ιδού όσα αναφέρονται

Σε μια καθοριστική κίνηση διαφάνειας και λογοδοσίας, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης προχώρησε στη δημοσιοποίηση όλων των εκθέσεων που του υποβλήθηκαν από τις αρμόδιες υπηρεσίες, αναφορικά με την καταστροφική πυρκαγιά που έπληξε την επαρχία Λεμεσού. Όπως είχε δεσμευτεί δημοσίως, η ενημέρωση προς τους πολίτες γίνεται με πλήρη διαφάνεια, μέσα από αδιαμεσολάβητη πρόσβαση στα στοιχεία που καταγράφουν βήμα προς βήμα τη διαχείριση της κρίσης.

BEST OF TOTHEMAONLINE