Βίντεο από την αναγκαστική προσγείωση αεροσκάφους στο αεροδρόμιο του Μπέρμιγχαμ - Δεκάδες πτήσεις ακυρώθηκαν

Βίντεο από την αναγκαστική προσγείωση αεροσκάφους στο αεροδρόμιο του Μπέρμιγχαμ - Δεκάδες πτήσεις ακυρώθηκαν

Εκατοντάδες ταξιδιώτες βρέθηκαν εγκλωβισμένοι στο αεροδρόμιο του Μπέρμιγχαμ την Τετάρτη (6/8), όταν μικρό αεροσκάφος αναγκάστηκε να πραγματοποιήσει έκτακτη προσγείωση, αναστέλλοντας τη λειτουργία του διαδρόμου για αρκετές ώρες. Το περιστατικό σημειώθηκε στις 13:40 το μεσημέρι (τοπική ώρα), με τις Αρχές να ανακοινώνουν προσωρινή διακοπή όλων των πτήσεων, οδηγώντας σε τουλάχιστον 25 ακυρώσεις προς ευρωπαϊκούς προορισμούς.

Το αεροπλάνο τύπου Beechcraft B200 Super King Air, το οποίο εκτελούσε πτήση προς το Μπέλφαστ, παρουσίασε πρόβλημα στο σύστημα προσγείωσης και υποχρεώθηκε να προσγειωθεί μερικώς χωρίς τροχούς. Τρεις επιβαίνοντες δέχθηκαν ιατρική φροντίδα στο σημείο, ενώ ένας τραυματίστηκε ελαφρά, σύμφωνα με την αστυνομία του Δυτικού Μίντλαντς.

Λόγω του συμβάντος, πολλές πτήσεις εκτράπηκαν προς τα αεροδρόμια του Μάντσεστερ και των Ανατολικών Μίντλαντς, ενώ οι επιβάτες κλήθηκαν να μην μεταβούν στο Μπέρμιγχαμ χωρίς προηγούμενη επιβεβαίωση του δρομολογίου τους. Οι χώροι check-in και ο έλεγχος ασφαλείας παρέμειναν προσωρινά κλειστοί.

Το απόγευμα, λίγο πριν τις 20:00, το αεροδρόμιο ανακοίνωσε την επανέναρξη λειτουργίας του διαδρόμου και την αποκατάσταση των δρομολογίων. Παράλληλα, ζήτησε συγγνώμη για την ταλαιπωρία και κάλεσε τους επιβάτες να ακολουθούν τις οδηγίες των αεροπορικών εταιρειών.

Δείτε βίντεο από την αναγκαστική προσγείωση του αεροπλάνου:

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Εξηγεί η Ολγκίν: Μήνυμα από Τουρκία έλαβε από «πρέσβη» στα κατεχόμενα - «Το εξήγησα στον ΠτΔ»

Εξηγεί η Ολγκίν: Μήνυμα από Τουρκία έλαβε από «πρέσβη» στα κατεχόμενα - «Το εξήγησα στον ΠτΔ»

Η Προσωπική Απεσταλμένη του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ για την Κύπρο, Μαρία Άνχελα Ολγκίν, δήλωσε την Τετάρτη μετά από συνάντησή της με τον Τουρκοκύπριο ηγέτη, Τουφάν Έρχιουρμαν, ότι συνάντησε τον Τούρκο «πρέσβη» στα κατεχόμενα για να λάβει μήνυμα που της απεστάληκε από την Αγκυρα.

BEST OF TOTHEMAONLINE