Πούτιν: «Βολικό» μέρος τα Εμιράτα για τη συνάντηση με τον Τραμπ

Πούτιν: «Βολικό» μέρος τα Εμιράτα για τη συνάντηση με τον Τραμπ

Την πρόθεσή του να συναντηθεί με τον πρόεδρο των Ηνωμένων Πολιτειών, Ντόναλντ Τραμπ, σε ουδέτερο έδαφος και συγκεκριμένα στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, εξέφρασε ο πρόεδρος της Ρωσίας, Βλαντίμιρ Πούτιν, κατά τη διάρκεια δηλώσεών του στο Κρεμλίνο.

«Έχουμε πολλούς φίλους που είναι έτοιμοι να μας βοηθήσουν να οργανώσουμε μια τέτοια συνάντηση. Ένας από αυτούς είναι ο πρόεδρος των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων. Νομίζω πως θα αποφασίσουμε, αλλά αυτή θα μπορούσε να είναι μία από τις κατάλληλες, αρκετά κατάλληλες τοποθεσίες», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Πούτιν.

«Τίποτα κατά του Ζελένσκι», αλλά «δεν υπάρχουν οι συνθήκες»

Παράλληλα, ο Ρώσος πρόεδρος δήλωσε ότι δεν έχει πρόβλημα με το ενδεχόμενο συνάντησης με τον πρόεδρο της Ουκρανίας, Βολοντίμιρ Ζελένσκι, ωστόσο υπογράμμισε πως οι απαραίτητες συνθήκες για κάτι τέτοιο «παραμένουν πολύ μακριά».

«Γενικά δεν έχω τίποτα εναντίον μιας τέτοιας συνάντησης. Όμως για να γίνει, πρέπει να δημιουργηθούν οι κατάλληλες προϋποθέσεις – και προς το παρόν δεν υπάρχουν», σημείωσε, αφήνοντας να εννοηθεί ότι οι εντάσεις μεταξύ Μόσχας και Κιέβου εξακολουθούν να αποτελούν σοβαρό εμπόδιο στον απευθείας διάλογο.

Συνάντηση Πούτιν-Τραμπ

Νωρίτερα την Πέμπτη, ο σύμβουλος του Ρώσου προέδρου, Γιούρι Ουσάκοφ ανακοίνωσε ότι η Μόσχα και η Ουάσινγκτον συμφώνησαν να πραγματοποιήσουν μια σύνοδο κορυφής με τη συμμετοχή των ηγετών των δύο χωρών τις επόμενες ημέρες.

Τα μέρη έχουν αρχίσει να προετοιμάζουν τη συνάντηση - η επόμενη εβδομάδα είναι η ημερομηνία-στόχος, αλλά είναι δύσκολο να προσδιοριστεί πόσες ημέρες θα διαρκέσουν οι προετοιμασίες.

Ο ειδικός απεσταλμένος του Λευκού Οίκου Στίβεν Γουίτκοφ πρότεινε την ιδέα μιας τριμερούς συνάντησης μεταξύ Πούτιν, Τραμπ και Ζελένσκι σε μια συνάντηση την Τετάρτη, αλλά η Μόσχα δεν έκανε κανένα σχόλιο, εξήγησε ο Ουσάκοφ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Στο «σημείο μηδέν» οι εμπειρογνώμονες ΗΠΑ: Αρχισαν αυτοψία στη Μαλλιά - «Στόχος να δώσουν απαντήσεις»

Στο «σημείο μηδέν» οι εμπειρογνώμονες ΗΠΑ: Αρχισαν αυτοψία στη Μαλλιά - «Στόχος να δώσουν απαντήσεις»

Αυτοψία στο "σημείο μηδέν", στην περιοχή από όπου ξεκίνησε η πυρκαγιά, δυτικά της Μαλλιάς, άρχισαν οι Αμερικανοί εμπειρογνώμονες, οι οποιοι έφθασαν στην Κύπρο κατόπιν αιτήματος του Προέδρου Νίκου Χριστοδουλίδη, για να διερευνήσουν τα αίτια της καταστροφικής πυρκαγιάς στην ορεινή Λεμεσό τον περασμένο μήνα.

BEST OF TOTHEMAONLINE