K.Mητσοτάκης: Μόνο η Ουκρανία μπορεί να λάβει αποφάσεις για τα εδάφη της

K.Mητσοτάκης: Μόνο η Ουκρανία μπορεί να λάβει αποφάσεις για τα εδάφη της

Η κατάπαυση του πυρός στην Ουκρανία αποτελεί πρώτη προτεραιότητα και έχει μεγάλη σημασία πώς θα αξιοποιηθεί, εφόσον επιτευχθεί, τόνισε ο Έλληνας Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος συμμετείχε στην τηλεδιάσκεψη των ηγετών για την Ουκρανία, η οποία πραγματοποιήθηκε το απόγευμα με πρωτοβουλία του Ηνωμένου Βασιλείου, της Γαλλίας και της Γερμανίας.

Επίσης, ο κ. Μητσοτάκης υπογράμμισε στην παρέμβασή του τη σημασία του αμερικανικού ρόλου και της διατλαντικής σχέσης, ενώ τόνισε εμφατικά την πάγια θέση της Ελλάδας ότι τα σύνορα δεν αλλάζουν δια της βίας και πως μόνο η Ουκρανία μπορεί να λάβει αποφάσεις αναφορικά με τα εδάφη της.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Όλα στο τραπέζι στο Εθνικό Συμβούλιο: Κυπριακό, κρίση , Βάσεις και νέα μέτρα στήριξης

Όλα στο τραπέζι στο Εθνικό Συμβούλιο: Κυπριακό, κρίση , Βάσεις και νέα μέτρα στήριξης

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης προήδρευσε σύσκεψης του Εθνικού Συμβουλίου στο Προεδρικό Μέγαρο, ενημερώνοντας την πολιτική ηγεσία για τα αποτελέσματα των επαφών του και τις τελευταίες εξελίξεις στο Κυπριακό. Σύμφωνα με τον Κυβερνητικό Εκπρόσωπο, πραγματοποιήθηκε εκτενής ανταλλαγή απόψεων, με κοινή διαπίστωση την ανάγκη αξιοποίησης του χρόνου για επανέναρξη ουσιαστικών διαπραγματεύσεων.