Τη βία έναντι των γυναικών αναδεικνύει η γυναικοκτονία στη Χλώρακα

Τη βία έναντι των γυναικών αναδεικνύει η γυναικοκτονία στη Χλώρακα

Η γυναικοκτονία που διαπράχθηκε την Κυριακή στη Χλώρακα στην Πάφο και ο τραυματισμός του ανήλικου παιδιού του θύματος «αναδεικνύουν με τον πιο σκληρό τρόπο τη βία κατά των γυναικών και την ενδοοικογενειακή βία», αναφέρει σε γραπτή της δήλωση η Επίτροπος Ισότητας των Φύλων, Τζόζη Χριστοδούλου.

Η Επίτροπος σημειώνει ότι «η γυναικοκτονία αποτελεί την πιο ακραία μορφή βίας κατά των γυναικών και απορρέει από τα έμφυλα στερεότυπα και τις διαχρονικές σχέσεις εξουσίας μεταξύ γυναικών και ανδρών, με επιβλαβείς επιπτώσεις στις οικογένειες των θυμάτων και την ευρύτερη κοινωνία».

Συνεχίζει λέγοντας ότι «συνιστά εγκληματική πράξη από πρόθεση, για την οποία την αποκλειστική ευθύνη φέρει ο θύτης και καμία συνθήκη δεν μπορεί να τη δικαιολογήσει».

Καταλήγοντας η Επίτροπος αναφέρει ότι «η προστασία της ζωής και της αξιοπρέπειας κάθε γυναίκας αποτελεί ύψιστη υποχρέωση όλων μας και απαιτείται μηδενική ανοχή».

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Νίκος Αναστασιάδης: Η αντεπίθεση, η αμφισβήτηση και η ανάγκη για θεσμική κάθαρση- Η Αρχή κατά της διαφθοράς και ο λαϊκισμός

Νίκος Αναστασιάδης: Η αντεπίθεση, η αμφισβήτηση και η ανάγκη για θεσμική κάθαρση- Η Αρχή κατά της διαφθοράς και ο λαϊκισμός

Με μία εκτενή και προσεκτικά δομημένη διάσκεψη Τύπου, πλαισιωμένος από τους δικηγόρους του, ο τέως Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης επιχείρησε να δώσει τη δική του απάντηση στα ευρήματα της Αρχής κατά της Διαφθοράς. Ωστόσο, πέρα από την απόρριψη των ισχυρισμών που τον αφορούν, το βασικό μήνυμα που θέλησε να στείλει ήταν ένα: Η υπόθεση πρέπει να οδηγηθεί σε ανεξάρτητη ποινική διερεύνηση.

BEST OF TOTHEMAONLINE