Αίγυπτος: Διπλή βομβιστική επίθεση σε ξενοδοχείο

Αίγυπτος: Διπλή βομβιστική επίθεση σε ξενοδοχείο

Η επίθεση σημειώνεται μία ημέρα μετά τον δεύτερο γύρο ψηφοφορίας των βουλευτικών εκλογών - Δεν έχει υπάρξει ανάληψη ευθύνης

 

Ένα παγιδευμένο αυτοκίνητο εξερράγη έξω από ξενοδοχείο που φιλοξενούσε εκλογική διαδικασία δικαστών στο Βόρειο Σινά στην Αίγυπτο, σκοτώνοντας τουλάχιστον τρεις ανθρώπους και τραυματίζοντας 12, σύμφωνα με ιατρικές πηγές.

Η έκρηξη στην πρωτεύουσα της επαρχίας, Αλ-Αρίς, ήρθε μια ημέρα μετά το δεύτερο γύρο των βουλευτικών εκλογών. Το περιστατικό αναφέρθηκε επίσης στην αιγυπτιακή κρατική τηλεόραση. Τουλάχιστον ένας αστυνομικός σκοτώθηκε και δύο δικαστές τραυματίστηκαν.

Ένας βομβιστής αυτοκτονίας προσπάθησε να οδηγήσει ένα αυτοκίνητο-βόμβα στο ξενοδοχείο, ωστόσο οι δυνάμεις ασφαλείας άνοιξαν πυρ εναντίον του, με αποτέλεσμα το αυτοκίνητο να εκραγεί, σύμφωνα με πηγές ασφαλείας. Δεν υπήρξε άμεση ανάληψη ευθύνης. Οργάνωση προσκείμενη στο Ισλαμικό Κράτος, στην επαρχία Σινά, έχει πραγματοποιήσει παρόμοιες επιθέσεις ως μέρος της προσπάθειάς του να ανατρέψει την κυβέρνηση του Καΐρου.

Τόσο η κρατική τηλεόραση όσο και πηγές των δυνάμεων ασφαλείας ανέφεραν ότι πρώτα εξερράγη βόμβα σε παγιδευμένο αυτοκίνητο και στη συνέχεια μια δεύτερη έκρηξη έπληξε την περιοχή περίπου δέκα λεπτά αργότερα. Ασθενοφόρα έσπευσαν στη σκηνή, η οποία αποκλείστηκε από στρατιώτες και αστυνομικούς.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Τι να περιμένουμε από τις συνομιλίες της Ρωσίας με την Ουκρανία - Οι εκτιμήσεις για αδιέξοδο, τι θα κάνει ο Τραμπ

Τι να περιμένουμε από τις συνομιλίες της Ρωσίας με την Ουκρανία - Οι εκτιμήσεις για αδιέξοδο, τι θα κάνει ο Τραμπ

Η πρώτη μετά το 2022 διπλωματική συνάντηση ανάμεσα σε Ρωσία και Ουκρανία, παρά τα «40 κύματα» από τα οποία πέρασε, φαίνεται πως τελικά, μετά τις παραινέσεις του Ταγίπ Ερντογάν, αλλά και τις κινήσεις των ΗΠΑ στο παρασκήνιο, θα εκκινήσει στην Κωνσταντινούπολη.

BEST OF TOTHEMAONLINE