ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Eurobank: Μέσω βιβλίου προσφορών η διάθεση του 80% των νέων μετοχών

Eurobank: Μέσω βιβλίου προσφορών η διάθεση του 80% των νέων μετοχών

Σε θεσμικούς επενδυτές μέσω του βιβλίου προσφορών θα διατεθεί το 80% των νέων μετοχών που θα εκδοθούν στο πλαίσιο της αύξησης κεφαλαίου της Eurobank κατά 2,04 δισ. ευρώ.

Η διοίκηση της τράπεζας προχώρησε στην κατανομή των συνολικά 2.038.920.000 νέων κοινών ονομαστικών μετοχών της που εκδίδονται δυνάμει της νέας αύξησης του μετοχικού κεφαλαίου της, γνωστοποιεί η Eurobank, σε συνέχεια της από 18 Νοεμβρίου ανακοίνωσής της, κατόπιν της από 21 Νοεμβρίου δήλωσης του Euro Working Group.

Σύμφωνα με πληροφορίες, από το πρόγραμμα ανταλλαγής ομολόγων εξαιρέθηκε περίπου το 50% των τίτλων αυξημένης διασφάλισης (senior bonds).

Η διοίκηση της τράπεζας με τον τρόπο αυτό προστάτευσε αρκετούς από τους κατόχους ομολόγων αυτής της κατηγορίας, τα οποία θεωρούνται και τα πιο ασφαλή.

Το γεγονός αυτό θα διευκολύνει την προσπάθεια του ομίλου για τη σταδιακή επανασύνδεση με τις αγορές, προς άντληση ρευστότητας.

Ειδικότερα η διάθεση θα γίνει ως εξής:

(α) 1.621.150.153 από τις Νέες Μετοχές (περίπου 80% επί του συνόλου των Νέων Μετοχών) κατανεμήθηκαν σε επενδυτές που συμμετείχαν στην Προσφορά προς Θεσμικούς Επενδυτές, και

(β) 417.769.847 από τις Νέες Μετοχές (περίπου 20% επί του συνόλου των Νέων Μετοχών) κατανεμήθηκαν σε επενδυτές των οποίων οι τίτλοι έγιναν αποδεκτοί τελικώς προς εξαγορά, σύμφωνα με τους όρους της άσκησης διαχείρισης παθητικού (liability management exercise), η οποία ανακοινώθηκε στις 29 Οκτωβρίου 2015.

Τέλος, η Eurobank σύναψε σύμβαση αναδοχής σχετικής με την Προσφορά προς Θεσμικούς Επενδυτές, ενώ θα ενημερώσει τους επενδυτές για το αναμενόμενο χρονοδιάγραμμα της ολοκλήρωσης της Αύξησης μέσω νεώτερου δελτίου τύπου.

Οι BofA Merrill Lynch, HSBC και Mediobanca Banca ενήργησαν ως Γενικοί Συντονιστές (Joint Global Coordinators) και Συνδιοργανωτές (Joint BookRunners) της Προσφοράς προς Θεσμικούς Επενδυτές.

Οι AXIA, Barclays, BNP Paribas, Eurobank Equities και Nomura ενήργησαν ως Συνδιοργανωτές (Joint Bookrunners) της Προσφοράς προς Θεσμικούς Επενδυτές. Οι COMMERZBANK, Euroxx Χρηματιστηριακή, Keefe, Bruyette & Woods Limited και Wood & Company συμμετείχαν ως Συνδιαχειριστές (Co-Lead Managers) της Προσφοράς προς Θεσμικούς Επενδυτές.

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Φονος στην Ορμήδεια: Παραδόθηκε στις Βρετανικές Βάσεις ο φερόμενος δράστης - Λεπτομέρειες

Φονος στην Ορμήδεια: Παραδόθηκε στις Βρετανικές Βάσεις ο φερόμενος δράστης - Λεπτομέρειες

Σύμφωνα με νέες πληροφορίες η Αστυνομία των Β.Βάσεων συνέλαβε τον ύποπτο για τη δολοφονία του Χαράλαμπου Κωνσταντινίδη στην Ορμήδεια, το βράδυ της Τρίτης (25/6).

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top