Στο «επαρχιακό δικαστήριο» Τρικώμου μεταφέρθηκαν οι 5 Ε/κ - Εντός της ημέρας θα παρουσιαστούν στο «στρατιωτικό»

Στο «επαρχιακό δικαστήριο» Τρικώμου μεταφέρθηκαν οι 5 Ε/κ - Εντός της ημέρας θα παρουσιαστούν στο «στρατιωτικό»

Στο «επαρχιακό δικαστήριο» Τρικώμου μεταφέρθηκαν το πρωί και οι 5 Ε/κ που κρατούνται εδώ και ένα μήνα παράνομα στα κατεχόμενα, ενώ αργότερα εντός της ημέρας αναμένεται να παρουσιαστούν στο «στρατιωτικό δικαστήριο» στην Λευκωσία.

Όπως μεταδίδεται από τα κατεχόμενα, το ένας ζεύγος των συλληφθέντων αντιμετωπίζει στο «επαρχιακό δικαστήριο» τρεις κατηγορίες για πρόκληση ανησυχίας, παραβίαση περιουσίας και παραβίαση της «νομοθεσίας» για προσωπικά δεδομένα. Ως γνωστόν, οι δύο κρίθηκαν προφυλακιστέοι για διάστημα έως και 3 μήνες μέχρι την έναρξη εκδίκασης της υπόθεσης.

Σήμερα οι υπόλοιποι τρεις κατηγορήθηκαν για τις δύο εκ των τριών προαναφερθέντων κατηγοριών, που αφορούν την πρόκληση ανησυχίας και παραβίαση περιουσίας. Ο δικηγόρος και των πέντε, Ουγούρ Τζιουλχάογλου δήλωσε ότι και οι πέντε δεν αποδέχονται τις «κατηγορίες» που τους προσάπτονται.

Οι φάκελοι των δύο εκ των τριών «κατηγοριών», για την πρόκληση ανησυχίας και την παραβίαση ιδιωτικής περιουσίας είναι έτοιμοι κι ετοιμάζεται και ο φάκελος για την τρίτη «κατηγορία» που αφορά την παραβίαση των προσωπικών δεομένων, που θεωρείται η πιο σοβαρή κατηγορία και την οποία αντιμετωπίζουν μόνοι οι δύο εκ των πέντε Ε/κ.

Οι τρεις «κατηγορίες» θα ενοποιηθούν σε μία υπόθεση και η «δίκη» θ’ αρχίσει στις 28 Αυγούστου, όπως αποφάσισε το «δικαστήριο» στο Τρίκωμο.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

LIVE - «Κράτος Μαφία» - Όλα τα βλέμματα στη διάσκεψη Αναστασιάδη

LIVE - «Κράτος Μαφία» - Όλα τα βλέμματα στη διάσκεψη Αναστασιάδη

Στη δημοσιότητα αναμένεται να δώσει σήμερα τις δικές του απαντήσεις ο τέως Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης, σε σχέση με τα όσα καταγράφονται στο πόρισμα της Αρχής Κατά της Διαφθοράς για το βιβλίο «Κράτος Μαφία». Η συνέντευξη Τύπου πραγματοποιείται σε μια περίοδο έντονης πολιτικής συζήτησης και αυξημένου ενδιαφέροντος γύρω από τα ευρήματα της έρευνας. Όπως έχει ανακοινωθεί από το Πολιτικό του Γραφείο, ο κ. Αναστασιάδης θα τοποθετηθεί αναλυτικά επί όλων των ζητημάτων που τον αφορούν, παρουσιάζοντας τη δική του εκδοχή και τις θέσεις του για τα συμπεράσματα του πορίσματος, ενώ αναμένεται να δεχθεί και ερωτήσεις από τους εκπροσώπους των Μέσων Ενημέρωσης.

BEST OF TOTHEMAONLINE