Σεισμός 7,5 Ρίχτερ στο πέρασμα Ντρέικ - Προειδοποίηση για τσουνάμι στη Χιλή

Σεισμός 7,5 Ρίχτερ στο πέρασμα Ντρέικ - Προειδοποίηση για τσουνάμι στη Χιλή

Ισχυρή σεισμική δόνηση μεγέθους 7,5 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε αργά το βράδυ της Πέμπτης (21/8) στο πέρασμα Ντρέικ, ανάμεσα στο νοτιότερο άκρο της Νότιας Αμερικής και την Ανταρκτική, προκαλώντας ανησυχία σε Χιλή και Αργεντινή.

Η στιγμή του σεισμού

Η δόνηση καταγράφηκε στις 23:16 τοπική ώρα, με εστιακό βάθος μόλις δέκα χιλιομέτρων, σύμφωνα με τη Γεωλογική Υπηρεσία των Ηνωμένων Πολιτειών (USGS). Το επίκεντρο εντοπίστηκε 700 χιλιόμετρα νοτιοανατολικά της πόλης Ουσουάια στην Αργεντινή, που αριθμεί περίπου 57.000 κατοίκους.

Προειδοποίηση για τσουνάμι

Αμέσως μετά τον σεισμό, η Υδρογραφική και Ωκεανογραφική Υπηρεσία του Ναυτικού της Χιλής εξέδωσε προειδοποίηση για τσουνάμι στις ακτές της Ανταρκτικής. Στην πρώτη εκτίμηση, η δόνηση υπολογίστηκε στα 8 Ρίχτερ, με το επίκεντρο 258 χιλιόμετρα βορειοδυτικά της βάσης Φρέι. Η προειδοποίηση προκάλεσε συναγερμό στις παράκτιες περιοχές της Χιλής, ωστόσο ήρθη έπειτα από περίπου τρεις ώρες, χωρίς να αναφερθούν σοβαρές ζημιές ή απώλειες.

Πηγή: ethnos.gr

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Παρασκηνιακές διεργασίες για το Κυπριακό: Πού στοχεύει η προσπάθεια Γκουτέρες  - «Δεν αποκλείουμε θετικές εξελίξεις»

Παρασκηνιακές διεργασίες για το Κυπριακό: Πού στοχεύει η προσπάθεια Γκουτέρες - «Δεν αποκλείουμε θετικές εξελίξεις»

Παρασκηνιακές επαφές που «δεν βλέπουν το φως της δημοσιότητας» βρίσκονται σε εξέλιξη στη Νέα Υόρκη για το Κυπριακό, σύμφωνα με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Νίκο Χριστοδουλίδη, ο οποίος αφήνει ανοικτό το ενδεχόμενο θετικών εξελίξεων μέσα στην εβδομάδα. Η παρουσία του στη Νέα Υόρκη περιλαμβάνει σειρά επαφών για το Κυπριακό, μεταξύ άλλων με τον ΓΓ του ΟΗΕ και την προσωπική του απεσταλμένη.

BEST OF TOTHEMAONLINE