ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Εγκρίθηκε το σχέδιο κινήτρων της Τράπεζας Κύπρου - Τέσσερις προϋποθέσεις

Εγκρίθηκε το σχέδιο κινήτρων της Τράπεζας Κύπρου - Τέσσερις προϋποθέσεις

Η Ετήσια Γενική Συνέλευση (ΕΓΣ) της Τράπεζας Κύπρου ενέκρινε με συντριπτική πλειοψηφία το Μακροπρόθεσμο Σχέδιο Παροχής Κινήτρων της τράπεζας.

Τα δύο ψηφίσματα (για δημιουργία και εφαρμογή του σχεδίου αντίστοιχα) εγκρίθηκαν από την ΕΓΣ με το 99,75% των μετόχων να ψηφίζουν υπέρ και το 0,25% να ψηφίζει κατά.

Με το ψήφισμα το Διοικητικό Συμβούλιο εξουσιοδοτείται να δημιουργήσει και να εφαρμόσει το σχέδιο, το οποίο προνοεί την υπό προϋποθέσεις χορήγηση Δικαιωμάτων Προαίρεσης Αγοράς Μετοχών (Options), που θα εκδοθούν και θα παραχωρηθούν από την τράπεζα σε «συγκεκριμένη ομάδα υπαλλήλων της τράπεζας και των θυγατρικών της», δηλαδή σε ανώτατα και ανώτερα εκτελεστικά στελέχη του συγκροτήματος.

Οι τέσσερις προϋποθέσεις

Η παροχή των δικαιωμάτων προϋποθέτει όπως αποπληρωθεί πλήρως η έκτακτη ρευστότητα από την ΕΚΤ, την άρση του περιορισμού της πληρωμής μερίσματος, την ακύρωση των κυβερνητικών εγγυήσεων και την απόδοση των επηρεαζόμενων υπαλλήλων.

Με βάση το σχέδιο, τα δικαιώματα θα παραχωρηθούν στις 31 Μαρτίου του 2016 και θα μπορούν να εξασκηθούν μόνο μετά τις 31 Δεκεμβρίου του 2019. Η τιμή εξάσκησης των δικαιωμάτων έχει καθοριστεί στα €0,25 ανά μετοχή δηλαδή κατά €0,01 ψηλότερα από την τιμή μετοχών κατά την τελευταία αύξηση κεφαλαίου της τράπεζας.

Μπόνους για 30 ανώτατα στελέχη μέχρι και 100% στα σταθερής αμοιβής

Εξάλλου, με 99,75% υπέρ και 0,25% κατά, η ΕΓΣ ενέκρινε το ψήφισμα που επιτρέπει στην Τράπεζα «να έχει την ευελιξία για αύξηση της αναλογίας μεταξύ των κυμαινόμενων στοιχείων αμοιβής και των σταθερών στοιχείων αμοιβής στο ανώτατο όριο ύψους 100% της σταθερής αμοιβής για μέλη της Ανώτατης Διεύθυνσης της τράπεζας» που, όπως αναφέρεται, δυνητικά φτάνει τους 30 υπαλλήλους.

Η Τράπεζα θεωρεί πολύ σημαντική την αύξηση της ευελιξίας αυτής «καθώς θα της δώσει την δυνατότητα να αυξήσει την ανταγωνιστικότητά της σε θέματα αμοιβών και να περιορίσει οποιαδήποτε μειονεκτήματα στη δυνατότητά της να προσελκύσει και να διατηρήσει υπαλλήλους σε θέσεις κλειδιά».

Καθίσταται όμως σαφές ότι το μεγαλύτερο μέρος της αμοιβής είναι κυμαινόμενη (malus bonus), το οποίο, όπως εξήγησε ο νομικός σύμβουλος της τράπεζας Πόλυς Πολυβίου, επιτρέπει στο συγκρότημα να ανακτήσει αυτό το φιλοδώρημα αν διαπιστωθεί ότι αυτό παραχωρήθηκε με δόλο, με παραπλάνηση ή με οποιονδήποτε άλλο τρόπο.

Με 100% επανεκλέγησαν οι τρεις Σύμβουλοι

Εξάλλου, η ΕΓΣ επανεξέλεξε με 100% των ψήφων τους τρεις Διοικητικούς σύμβουλους που με βάση το καταστατικό εξήλθαν αλλά ήταν επιλέξιμοι για επανεκλογή. Πρόκειται για τους Ιωάννη Ζωγραφάκη, Μάριο Καλοχωρίτη και Χριστόδουλο Πατσαλίδη

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

«Εμφανίζεται» ξανά ο καιρός του καλοκαιριού και φέρνει 40άρια - Δείτε ζωντανά την εξέλιξή του

Δουλειά με το ζόρι στον καύσωνα: Πόσα εξώδικα εκδόθηκαν - Εργοτάξια τερμάτισαν την λειτουργία τους λόγω παραβάσεων

Ανάλυση: Σε νέα εποχή οι σχέσεις ΗΠΑ – Κύπρου – Διεθνολόγος εξηγεί στο «Τ» για την άρση της υποχρέωσης για έκδοση visas

Υπόθεση Λύτρα: Η Σοφία Πολυζωγοπούλου ενεργοποίησε κατά λάθος το panic buttonΨάχνουν για τα λάθη ΔΗΚΟ ΕΔΕΚ και ΔΗΠΑ - Συνεδριάζει το εκτελεστικό γραφείο του ΔΗΚΟ - Στο πολιτικό γραφείο η ΔΗΠΑ

Ψάχνουν για τα λάθη ΔΗΚΟ ΕΔΕΚ και ΔΗΠΑ - Συνεδριάζει το εκτελεστικό γραφείο του ΔΗΚΟ - Στο πολιτικό γραφείο η ΔΗΠΑ

Το πολύ κακό αποτέλεσμα των διπλών εκλογών της 9ης Ιουνίου αποτιμούν τα κόμματα του κέντρου, τα οποία προσπαθούν να αντιληφθούν τι πήγε λάθος, παρά το γεγονός ότι οι πολίτες φαίνεται να έχουν στείλει σαφή μηνύματα με τη ψήφο τους.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top