Προειδοποίηση ΑΗΚ: Νέα ηλεκτρονική απάτη με δήθεν απλήρωτους λογαριασμούς ρεύματος

Προειδοποίηση ΑΗΚ: Νέα ηλεκτρονική απάτη με δήθεν απλήρωτους λογαριασμούς ρεύματος

Προσοχή συστήνει η ΑΗΚ στους καταναλωτές για παραπλανητικά μηνύματα για δήθεν απλήρωτους λογαριασμούς ρεύματος.

Σε ενημέρωση στο ΚΥΠΕ η ΑΗΚ σημειώνει ότι σημειώθηαν νέα περιστατικά αποστολής παραπλανητικών ηλεκτρονικών μηνυμάτων (email) σε ανυποψίαστους καταναλωτές τα οποία ισχυρίζονται ψευδώς ότι ο λογαριασμός ηλεκτρικής ενέργειας παραμένει ανεξόφλητος.

Τα μηνύματα με τίτλο 'Επείγουσα Προειδοποίηση απλήρωτος λογαριασμός ηλεκτρικού ρεύματος'  προτρέπουν τους παραλήπτες να ακολουθήσουν επισυναπτόμενο σύνδεσμο και να προχωρήσουν σε εξόφληση του λογαριασμού τους. 

Η ΑΗΚ διευκρινίζει ότι τα εν λόγω μηνύματα δεν προέρχονται από την ίδια  και αποτελούν απόπειρα ηλεκτρονικής απάτης (phishing).  

Ο Οργανισμός καλεί το κοινό να επιδεικνύει ιδιαίτερη προσοχή σε ηλεκτρονικά μηνύματα που περιλαμβάνουν συνδέσμους ή συνημμένα αρχεία, καθώς αυτά ενδέχεται να ανακατευθύνουν σε παραπλανητικούς ή κακόβουλους ιστότοπους, ανεξάρτητα από το τι εμφανίζεται αρχικά.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

LIVE: Ο Τραμπ  επιδιώκει να πλήξει το Ιράν «πολύ σκληρά την επόμενη εβδομάδα» - Το Ισραήλ προετοιμάζεται για μεγάλης κλίμακας χερσαία επιχείρηση στον Λίβανο

LIVE: Ο Τραμπ επιδιώκει να πλήξει το Ιράν «πολύ σκληρά την επόμενη εβδομάδα» - Το Ισραήλ προετοιμάζεται για μεγάλης κλίμακας χερσαία επιχείρηση στον Λίβανο

Σε επικίνδυνη κλιμάκωση εισέρχεται ο πόλεμος στη Μέση Ανατολή, με το Ισραήλ, το Ιράν και τις ΗΠΑ να συνεχίζουν τις επιθέσεις. Ο Ντόναλντ Τραμπ φέρεται να επιδιώκει να πλήξει το Ιράν «πολύ σκληρά την επόμενη εβδομάδα», ενώ την ίδια ώρα ο ισραηλινός στρατός προετοιμάζεται για μεγάλης κλίμακας χερσαία επιχείρηση στον Λίβανο. Λεπτό προς λεπτό όλες οι εξελίξεις στο ThemaOnline:

BEST OF TOTHEMAONLINE