Νεοφύτου :Ψήφος εμπιστοσύνης για την Κύπρο η εξαγορά από BG του 35% του μεριδίου της Noble

Νεοφύτου :Ψήφος εμπιστοσύνης για την Κύπρο η εξαγορά από BG του 35% του μεριδίου της Noble

Η εξαγορά από τη BG του 35% του μεριδίου της Noble στο οικόπεδο 12 της κυπριακής ΑΟΖ είναι μια ψήφος εμπιστοσύνης για τα θέματα ενέργειας της Κύπρου και τονίζει το αδιαμφισβήτητο δικαίωμα της Κυπριακής Δημοκρατίας να αξιοποιεί τους ενεργειακούς της πόρους, δήλωσε σήμερα ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ Αβέρωφ Νεοφύτου.

Αφού σημείωσε πως η κυβέρνηση προχωρεί χωρίς τυμπανοκρουσίες στους ενεργειακούς σχεδιασμούς, ο κ. Νεοφύτου ανέφερε πως η εξαγορά από την BG αποτελεί το πρώτο στάδιο της εφαρμογής των στρατηγικών σχεδιασμών της κυβέρνησης Νίκου Αναστασιάδη σε ότι αφορά την ενεργειακή συνεργασία με την Αίγυπτο.

Πρόσθεσε πως η BG είναι ιδιοκτήτης μεγάλων τερματικών υγροποίησης φυσικού αερίου στην Αίγυπτο, και ζητεί εναγωνίως φυσικό αέριο για να μπορέσει να λειτουργήσει αυτές τις μονάδες.

“Την ίδια ώρα αυτή η συμφωνία θα επιταχύνει την εξόρυξη αλλά και τη μεταφορά του φυσικού αερίου, με αποτέλεσμα ευλόγως να πιστεύουμε πως θα έχουμε το συντομότερο δυνατό φυσικό αέριο από δικούς μας πόρους και για χρήση από την εσωτερική αγορά και σημαντική μείωση της τιμής του ηλεκτρικού ρεύματος στην Κύπρο”, είπε ο κ. Νεοφύτου.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Κυπριακό: Κομβικής σημασίας ο διορισμός Χανς - Άμεση εμπλοκή της ΕΕ στις περαιτέρω εξελίξεις - Στις 22 Μαΐου, στην Κύπρο, η Ολγκίν

Κυπριακό: Κομβικής σημασίας ο διορισμός Χανς - Άμεση εμπλοκή της ΕΕ στις περαιτέρω εξελίξεις - Στις 22 Μαΐου, στην Κύπρο, η Ολγκίν

Σε μια περίοδο, όπου οι εξελίξεις στο κυπριακό, δεν είναι ευοίωνες, η κίνηση από πλευράς της ΕΕ για τον διορισμό Ειδικού Απεσταλμένου, προστίθεται σε μια αλυσίδα γεγονότων που οδήγησε στην επιλογή του Γιοχάνες Χαν, ο οποίος ουσιαστικά θα είναι η φωνή των Βρυξελλών, για το κυπριακό.

BEST OF TOTHEMAONLINE