Σοκ! Ο Αμπαούντ επέστρεφε ανενόχλητος για έλεγχο στους τόπους του μακελειού

Σοκ! Ο Αμπαούντ επέστρεφε ανενόχλητος για έλεγχο στους τόπους του μακελειού

Συγκλονιστικά στοιχεία για τον Αμπντελχαμίντ Αμπαούντ, διαβόητο σχεδιαστή των επιθέσεων της 11ης Νοεμβρίου στο Παρίσι έδωσε στην δημοσιότητα ο γενικός εισαγγελέας της γαλλικής πρωτεύουσας.

Την ώρα των πολλαπλών κτυπημάτων κυκλοφορούσε ανενόχλητος για να ελέγξει τα αποτελέσματα, ενώ προετοίμαζε κι άλλο αιματοκύλισμα.

«Κάποια στοιχεία, στα οποία δεν θέλω και δεν μπορώ να παράσχω περισσότερες λεπτομέρειες κι εμφανίστηκαν μετά τις 19 Νοεμβρίου, καταδεικνύουν, ότι οι δύο τρομοκράτες, ο Αμπαούντ και ο άλλος που ήταν δίπλα του σχεδίαζαν κι άλλη επίθεση, που ήταν να ανατιναχθούν την Τετάρτη 18 ή την Πέμπτη 19 Νοεμβρίου στην περιοχή la Defence», ανέφερε ο Φρανσουά Μολέν, γενικός εισαγγελέας Παρισιού.

Ταυτόχρονα Βέλγοι εισαγγελείς έδωσαν στην δημοσιότητα την φωτογραφία ενός 5ου υπόπτου, του Μοχάμεντ Αμπρινί, ο οποίος εθεάθη στο πλευρό του καταζητουμένου Σαλάχ Αμπνετσλάμ, να οδηγεί το Ρενό Κλιό, που χρησιμοποιήθηκε στις επιθέσεις.

Οι γαλλικές αρχές αναζητούν και τον 69χρονο Ολιβιέ Κορέλ, τον αποκαλούμενο «λευκό εμίρη», θεωρώντας ότι μπορεί να διαδραμάτισε ρόλο στις επιθέσεις ως μέντορας των δραστών.

Πηγή: euronews

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Λιμουζίνα Προεδρικού: Τι πραγματικά ισχύει με τις €595.000-Ερωτήματα για διαρροή «εμπιστευτικού» εγγράφου

Λιμουζίνα Προεδρικού: Τι πραγματικά ισχύει με τις €595.000-Ερωτήματα για διαρροή «εμπιστευτικού» εγγράφου

Μια διαφορετική εικόνα από αυτή που δημιουργήθηκε γύρω από το ποσό των €595.000 για το νέο θωρακισμένο όχημα της Προεδρίας μεταφέρουν έγκυρες πηγές, οι οποίες ξεκαθαρίζουν ότι ούτε αγορά στη συγκεκριμένη τιμή έχει αποφασιστεί, ούτε πρόκειται να προστεθεί ακόμη μία λιμουζίνα στον υφιστάμενο στόλο.