Την σύσταση Τεχνικής Επιτροπής για την Παιδεία συμφώνησαν Αναστασιάδης και Ακκιντζί

Την σύσταση Τεχνικής Επιτροπής για την Παιδεία συμφώνησαν Αναστασιάδης και Ακκιντζί

Εκπλήξεις επεφύλαξε την Τετάρτη, 25/11, η ανακοίνωση του Ειδικού Συμβούλου του ΓΓ του ΟΗΕ Εσπεν Μπαρθ `Ειντε για το κυπριακό, μετά την ολοκλήρωση των εντατικών διαπραγματεύσεων των δυο ηγετών. Αναστασιάδης και Ακκιντζί συμφώνησαν στη σύσταση Τεχνικής Επιτροπής για την Παιδεία.

Ο  `Ειντε ανακοίνωσε  πως οι δυο ηγέτες έχουν συμφωνήσει στη σύσταση μιας Τεχνικής Επιτροπής για την Παιδεία, η οποία μεταξύ άλλων θα εξετάσει υφιστάμενη έρευνα και καλές πρακτικές στην εκπαίδευση στην Κύπρο και στο εξωτερικό και θα αναλάβει μια σχετική έρευνα για το πώς η εκπαίδευση μπορεί να συμβάλει στη μετατροπή των συγκρούσεων, στην ειρήνη, στη συμφιλίωση και στην αντιμετώπιση της προκατάληψης, των διακρίσεων, του ρατσισμού, της ξενοφοβίας και του εξτρεμισμού.

Επίσης θα δουλέψει για την εξεύρεση ενός κοινά αποδεκτού μηχανισμού για την εφαρμογή μέτρων οικοδόμησης εμπιστοσύνης στα σχολεία των δυο εκπαιδευτικών συστημάτων και την προώθηση των επαφών και της συνεργασίας μεταξύ των μαθητών και των εκπαιδευτικών από τις δυο κοινότητες και θα εισηγηθεί τις καλύτερες επιλογές πολιτικής και πορεία δράσης που θα επιτρέψουν το συντονισμό των δυο εκπαιδευτικών συστημάτων, συμβάλλοντας έτσι σε μια βιώσιμη και λειτουργική δικοινοτική, διζωνική ομοσπονδία.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Πρόεδρος Χριστοδουλίδης: «Είμαι έτοιμος για συνομιλίες ακόμα και αύριο - Δεν εγκαταλείπουμε την επιστροφή της Μόρφου»

Πρόεδρος Χριστοδουλίδης: «Είμαι έτοιμος για συνομιλίες ακόμα και αύριο - Δεν εγκαταλείπουμε την επιστροφή της Μόρφου»

Την ετοιμότητά του για να παρακαθήσει στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων ακόμα και αύριο, εξέφρασε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης, κατά τον χαιρετισμό του στην 46η αντικατοχική εκδήλωση του Δήμου Μόρφου στον Αστρομερίτη, το βράδυ του Σαββάτου. Τόνισε, δε, ότι δεν πρόκειται να διολισθήσει σε ενέργειες για τη δημιουργία πρόσκαιρης κινητικότητας, ενώ ξεκαθάρισε ότι προτίθεται να κάνει υποχωρήσεις μόνο σε κάποια σημεία που υπηρετούν τον στόχο μιας λειτουργικής και βιώσιμης λύσης του Κυπριακού.

BEST OF TOTHEMAONLINE