Στις 5 Δεκεμβρίου Συμβούλιο Αρχηγών για το Κυπριακό

Στις 5 Δεκεμβρίου Συμβούλιο Αρχηγών για το Κυπριακό

Συμβούλιο Πολιτικών Αρχηγών θα πραγματοποιηθεί στις 5 Δεκεμβρίου, όπως ανακοίνωσε ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Νίκος Χριστοδουλίδης.

Μιλώντας στο κρατικό ραδιόφωνο, ο κύριος Χριστοδουλίδης είπε ότι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης, θα ενημερώσει τους πολιτικούς αρχηγούς για τις τελευταίες εξελίξεις στο Κυπριακό, μετά και την ολοκλήρωση των έξι συναντήσεων των ηγετών των δύο κοινοτήτων, στο πλαίσιο του εντατικοποιημένου γύρου του Νοεμβρίου.

Πρόσθεσε ότι στις συνομιλίες επιτεύχθηκε πρόοδος σε κάποιες από τις πτυχές του Κυπριακού που συζητήθηκαν.
Ταυτόχρονα, πρόσθεσε, μέσα από τις έξι συνομιλίες, δόθηκε η ευκαιρία να γίνουν πιο κατανοητές κάποιες από τις θέσεις και τις ανησυχίες των δύο πλευρών και να δοθούν διευκρινίσεις που μπορούν να βοηθήσουν το διάλογο.

Ο κύριος Χριστοδουλίδης ανέφερε ότι μέσα στο πλαίσιο αυτό, έγινε κατανοητή η θέση αρχής της πλευράς μας ότι μπορεί να συμφιλιωθεί διζωνική, δικοινοτική ομοσπονδία με το Ευρωπαϊκό κεκτημένο.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

LIVE: Σε κρίσιμο σημείο οι πύραυλοι αναχαίτισης του Ισραήλ – Ο Τραμπ καλεί κι άλλες χώρες να «προστατεύσουν» τα Στενά του Ορμούζ

LIVE: Σε κρίσιμο σημείο οι πύραυλοι αναχαίτισης του Ισραήλ – Ο Τραμπ καλεί κι άλλες χώρες να «προστατεύσουν» τα Στενά του Ορμούζ

Με νέους βομβαρδισμούς για… πλάκα στο νησί του Ιράν Χαργκ απείλησε ο Ντόναλντ Τραμπ, ένα 24ωρο μετά τις αμερικανικές επιθέσεις που έπληξαν στρατιωτικούς στόχους στο στρατηγικής σημασίας νησί και ενώ ο πόλεμος εισέρχεται στην 16η μέρα του. «Όχι» Τραμπ σε έναρξη συνομιλιών για τερματισμό του πολέμου - Ισραήλ και Λίβανος θα πραγματοποιήσουν συνομιλίες σε Παρίσι ή Κύπρο - «Πολλές χώρες θα στείλουν πολεμικά πλοία στα Στενά του Ορμούζ» λέει ο Τραμπ.

BEST OF TOTHEMAONLINE