ΕΛΛΑΔΑ

Υπόθεση ντόπινγκ του 2007 άνοιξε η IAAF κατά της Πηγής Δεβετζή

Υπόθεση ντόπινγκ του 2007 άνοιξε η IAAF κατά της Πηγής Δεβετζή

Υπόθεση ντόπινγκ κατά της Ελληνίδας Ολυμπιονίκη Χρυσοπηγής Δεβετζή, άνοιξε η Διεθνής Ένωση Ομοσπονδιών Κλασσικού Αθλητισμού (IAAF) έξι χρόνια μετά την αποχώρηση της από την αγωνιστική δράση.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με ανακοίνωση του ΣΕΓΑΣ, η IAAF ενημέρωσε το ΣΕΓΑΣ πως βρέθηκε θετικό δείγμα της αθλήτριας από επανέλεγχο, που έγινε σε δείγμα που είχε παρθεί το 2007

Μετά από σχετική ενημέρωση της IAAF το διοικητικό συμβούλιο του ΣΕΓΑΣ αποφάσισε την έναρξη της πειθαρχικής διαδικασίας για την Χρυσοπηγή Δεβετζή. Με την απόφαση αυτή είναι πιθανό να υπάρξουν και εξελίξεις σχετικά με το χάλκινο μετάλλιο που είχε κατακτήσει το 2007 η Δεβετζή, στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της Οζάκα.

Η Ολυμπιονίκης του τριπλούν τιμωρήθηκε από την IAAF με αποκλεισμό δύο ετών τον Δεκέμβριο του 2010, καθώς δεν έδωσε δείγμα σε αιφνίδιο έλεγχο ντόπινγκ που έγινε στις 23 Μαΐου του 2009 στη Γιάλτα της Ουκρανίας, όπου προπονούνταν με Ουκρανό προπονητή.

Το καλοκαίρι του 2009 ενημερώθηκε ο ΣΕΓΑΣ για το περιστατικό όμως η υπόθεση δεν προχώρησε καθώς η Δεβετζή ανακοίνωσε ότι αποσύρεται από την ενεργό δράση. Παρόλα αυτά, η IAAF παρακάμπτοντας τον ΣΕΓΑΣ επανεκκίνησε τις διαδικασίες για την τιμωρία της Ελληνίδας πρωταθλήτριας το φθινόπωρο του 2010.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

«Μαινόμενος» ιερέας στη Λεμεσό προσέκρουσε σε περιπολικό και επέστρεψε να παρασύρει πεζούς - Βίντεο

Βανδαλισμοί σε Δημοτικό Σχολείο στη Λευκωσία: Προκάλεσαν ζημιές χιλιάδες ευρώ - Φωτογραφία

Τροχαίο με μοτοσικλετιστή: Κρίσιμα ο 26χρονος - Πολύωρη η χειρουργική επέμβαση

Τρόμος για γυναίκα στη Λεμεσό: Τον φιλοξενούσε στο σπίτι της, την χτυπούσε και της έκλεψε το αυτοκίνητο υπό την απειλή μαχαιριού

Να νηστεύουμε το φαγητό μας ή την σκέψη μας; Θεολόγος εξηγεί στο «Τ» - «Δεν πρέπει να τρώμε ο ένας τον άλλο»

Μητρόπολη Ταμασού: Απαντά στα περί συμβιβασμού για τη Μονή Αββακούμ - «Αποκλειστικός στόχος, η αποκάλυψη της αλήθειας»



Ανακοίνωσε πακέτο στήριξης ενός δις προς τον Λίβανο η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν - Όσα συζήτησαν με τον ΠτΔ

Ανακοίνωσε πακέτο στήριξης ενός δις προς τον Λίβανο η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν - Όσα συζήτησαν με τον ΠτΔ

Πακέτο στήριξης ενός δισεκατομμυρίου ευρώ για τον Λίβανο ανακοίνωσε την Μεγάλη Πέμπτη η Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, η οποία βρίσκεται στην Βηρυτό μαζί με τον  Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Νίκο Χριστοδουλίδη, για συνομιλίες σχετικά με το μεταναστευτικό.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top