Θεολόγος ζητά σταυρό για μια θέση στη Βουλή – Σε ποια επαρχία και με ποιο κόμμα θα κατέβει
08.09.2025 - 12:41
Την πρόθεσή της να ασχοληθεί ενεργά με την πολιτική και να διεκδικήσει θέση στο ψηφοδέλτιο του ΔΗΚΟ Λεμεσού στις βουλευτικές εκλογές του 2026 αποκάλυψε η κανονολόγος και θεολόγος Αρετή Δημοσθένους, μιλώντας στην εκπομπή του Sigma «Μεσημέρι και κάτι».
Όπως σημείωσε, έχει λάβει την απόφαση εδώ και καιρό, υπογραμμίζοντας ότι στόχος της είναι να δώσει «μια διαφορετική ισορροπία» στη Βουλή.
«Θεωρώ ότι λόγω των πολλών καταστάσεων και των πολλών πραγμάτων που γίνονται θα ήταν καλό στη Βουλή να μην είναι η πλειοψηφία μόνο άνθρωποι που ασχολούνται με τη δικηγορία ή τις επιχειρήσεις, να μπει και κανένας θρησκειολόγος όπως εγώ», ανέφερε χαρακτηριστικά.
Η κ. Δημοσθένους σημείωσε ότι η ενασχόλησή της με τα κοινά ήταν μια παρότρυνση που είχε από τον πατέρα της, ενώ τα τελευταία χρόνια πείστηκε ότι μπορεί να προσφέρει.
«Μιλάω με τον κόσμο, μου λένε τα προβλήματα τους, θέλουν ανθρώπους στους οποίους να μιλήσουν και να τους βοηθήσουν», είπε. Πρόσθεσε πως ο λόγος της θα συνεχίσει να είναι ακαδημαϊκός και θρησκειολογικός, «αλλά θα πολιτικοποιηθεί με τον ορθό τρόπο».
Στον σημαντικό ρόλο που διαδραματίζει η Κυπριακή Δημοκρατία στο Συμβούλιο της Ευρώπης (ΣτΕ) αναφέρθηκε σήμερα ο ΓΓ του ΣτΕ κ. Αλέν Μπερσέτ, ο οποίος είχε σήμερα συνάντηση με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας κ. Νίκο Χριστοδουλίδη, στο πλαίσιο της επίσημης επίσκεψης του στην Κύπρο.