ΥΠΕΞ: Κατάφωρη παραβίαση διεθνούς δικαίου η εισβολή στον εναέριο χώρο Πολωνίας

ΥΠΕΞ: Κατάφωρη παραβίαση διεθνούς δικαίου η εισβολή στον εναέριο χώρο Πολωνίας

Η άνευ προηγουμένου εισβολή στον εναέριο χώρο της Πολωνίας αποτελεί κατάφωρη παραβίαση του διεθνούς δικαίου, αναφέρει το Υπουργείο Εξωτερικών την Τετάρτη, εκφράζοντας αλληλεγγύη στην Πολωνία.

Σε ανάρτησή του στο Χ, το Υπουργείο Εξωτερικών σημειώνει ότι «η άνευ προηγουμένου εισβολή στον εναέριο χώρο της Πολωνίας αποτελεί κατάφωρη παραβίαση του διεθνούς δικαίου και σοβαρή κλιμάκωση του συνεχιζόμενου πολέμου στην Ουκρανία».

«Αυτό είναι καταδικαστέο και αποτελεί άμεση απειλή για τη συλλογική ασφάλεια της ΕΕ», λέει το Υπουργείο το οποίο εκφράζει την αλληλεγγύη της Λευκωσίας στην Πολωνία.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Ισραηλινά αεροσκάφη βομβάρδισαν την πόλη της Γάζας μετά την εντολή Νετανιάχου

Ισραηλινά αεροσκάφη βομβάρδισαν την πόλη της Γάζας μετά την εντολή Νετανιάχου

«Κύμα» βομβαρδισμών από ισραηλινά αεροσκάφη πλήττουν την πόλη της Γάζας, λίγη ώρα αφότου το πρωθυπουργικό γραφείο του Ισραήλ ανακοίνωσε ότι ο πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου έδωσε εντολή στον στρατό να πραγματοποιήσει αμέσως σφοδρές επιθέσεις στη Γάζα καταγγέλλοντας παραβίαση των όρων της εκεχειρίας από τη Χαμάς.