Ο αρχιμανδρίτης Συμεών Παπαδόπουλος εξελέγη νέος Αρχιεπίσκοπος της Μονής Σινά

Ο αρχιμανδρίτης Συμεών Παπαδόπουλος εξελέγη νέος Αρχιεπίσκοπος της Μονής Σινά

Ο π. Συμεών Παπαδόπουλος εξελέγη νέος Αρχιεπίσκοπος Σινά, Φαράν και Ραϊθώ και αναλαμβάνει ηγούμενος της Μονής Αγίας Αικατερίνης στο Σινά.

Στο πρόσωπο του νέου ηγουμένου υπήρξε ομοφωνία των μελών της Ιεράς Σιναϊτικής Αδελφότητας, καθώς εξελέγη με 19 ψήφους σε σύνολο 20. Η δική του ήταν λευκή κατά το αρχαίο έθος. Πληροφορίες αναφέρουν ότι τον νέο ηγούμενο ψήφισαν και οι δύο πλευρές και εν υπήρξε αμφισβήτηση της διαδικασίας.

Η επιλογή του θεωρείται θετική εξέλιξη γιατί ο νέος Αρχιεπίσκοπος θεωρείται ήπιος και συναινετικός, ενώ είναι συνεργάσιμος με την Ελλάδα. Κυρίως όμως, με το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας τίθενται εκ νέου οι βάσεις για την επανένωση της κοινότητας, προκειμένου ο νέος Αρχιεπίσκοπος να μπορέσει να αντιμετωπίσει τις προκλήσεις, με σημαντικότερη την απόκρουση της δικαστικής απόφασης για τα περιουσιακά της Μονής. Ο κ. Συμεών θα είναι το πρόσωπο που θα υπογράψει τη συμφωνία με το κράτος της Αιγύπτου, που πλέον δεν θα μπορεί προσχηματικά να επικαλεστεί λόγους για να παρατείνει την εκκρεμότητα.

Με την εκλογή του νέου ηγουμένου μπήκε τέλος στην ταραχώδη διαδικασία διαδοχής του πρώην Αρχιεπισκόπου Δαμιανού, ο οποίος παραιτήθηκε επίσημα ύστερα από 52 έτη επικεφαλής της Μονής.

ΠΗΓΗ: Πρώτο Θέμα

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Τα είπαν Χριστοδουλίδης-Μητσοτάκης μετά τη συνάντηση του Έλληνα Πρωθυπουργού με τον Τούρκο Πρόεδρο - Μετέφερε τη θέση για επανέναρξη διαπραγματεύσεων

Τα είπαν Χριστοδουλίδης-Μητσοτάκης μετά τη συνάντηση του Έλληνα Πρωθυπουργού με τον Τούρκο Πρόεδρο - Μετέφερε τη θέση για επανέναρξη διαπραγματεύσεων

Αμετάβλητη παραμένει η θέση της Άγκυρας για λύση δυο κρατών στο Κυπριακό. Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας ενημερώθηκε για το χθεσινό τετ-α-τετ Μητσοτάκη-Ερντογάν στην Άγκυρα.

BEST OF TOTHEMAONLINE