Η Άγκυρα θα συνεργαστεί με τη Ρωσία για να μειωθεί η ένταση, δηλώνει ο Νταβούτογλου

Η Άγκυρα θα συνεργαστεί με τη Ρωσία για να μειωθεί η ένταση, δηλώνει ο Νταβούτογλου

Η Τουρκία θα συνεργαστεί με τη Ρωσία και τους συμμάχους της για να πέσει η ένταση μεταξύ των δύο χωρών μετά από την κατάρριψη ενός ρωσικού μαχητικού αεροπλάνου από τουρκικό καταδρομικό κοντά στα σύνορα με τη Συρία, είπε ο Τούρκος Πρωθυπουργός Αχμέτ Νταβούτογλου σε άρθρο του στη σημερινή έκδοση των Τάιμς του Λονδίνου.

Ο Νταβούτογλου είπε επίσης πως διεξάγονται συνομιλίες μετά το συμβάν, το οποίο έχει φέρει τις σχέσεις της Αγκυρας με τη Μόσχα στο χειρότερο επίπεδο των πρόσφατων χρόνων. "Οι αναγκαίες συνομιλίες διεξάγονται τώρα," έγραψε στην εφημερίδα. "Ενώ τα μέτρα άμυνας του εδάφους μας παραμένουν, η Τουρκία θα συνεργαστεί με τη Ρωσία και τους συμμάχους μας για να μειωθούν οι εντάσεις," πρόσθεσε.

Tην Πέμπτη το ρωσικό Υπουργείο Αμυνας ανακοίνωσε ότι όλες οι στρατιωτικές επαφές με την Τουρκία διακόπηκαν μετά από την κατάρριψη του ρωσικού αεροσκάφους, ενώ ο Υπουργός Οικονομίας της Ρωσίας Αλεξέι Ουλουκάγεφ δήλωσε ότι εξετάζεται η επιβολή περιορισμών στις πολιτικές πτήσεις προς και από την Τουρκία.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Η δεύτερη ανάγνωση της ομιλίας του Προέδρου Χριστοδουλίδη στον ΟΗΕ – Οι δύο άξονες και η απάντηση στον Ερντογάν και το «α λα καρτ» διεθνές δίκαιο

Η δεύτερη ανάγνωση της ομιλίας του Προέδρου Χριστοδουλίδη στον ΟΗΕ – Οι δύο άξονες και η απάντηση στον Ερντογάν και το «α λα καρτ» διεθνές δίκαιο

Η ομιλία του Προέδρου της Δημοκρατίας Νίκου Χριστοδουλίδη στη Γενική Συνέλευση των Ηνωμένων Εθνών κινήθηκε γύρω από το Κυπριακό, την εφαρμογή του διεθνούς δικαίου, αλλά και τον ευρύτερο γεωπολιτικό ρόλο της Κυπριακής Δημοκρατίας.

BEST OF TOTHEMAONLINE