Νέα παρέμβαση του Πρέσβη της Παλαιστίνης μετά την ανακοίνωση του ΔΗΣΥ – «Δεν παρεμβαίνουμε σε εσωτερικές υποθέσεις»

Νέα παρέμβαση του Πρέσβη της Παλαιστίνης μετά την ανακοίνωση του ΔΗΣΥ – «Δεν παρεμβαίνουμε σε εσωτερικές υποθέσεις»

Με νέα γραπτή του δήλωση επανέρχεται ο Πρέσβης του Κράτους της Παλαιστίνης στην Κυπριακή Δημοκρατία, Abdallah Attari, απαντώντας στην πρόσφατη ανακοίνωση του Δημοκρατικού Συναγερμού, η οποία εξέφραζε έκπληξη για προηγούμενη τοποθέτησή του σχετικά με το Παλαιστινιακό.

Ο κ. Attari χαρακτηρίζει «ηθική υποχρέωση» τη διευκρίνιση όσων, όπως σημειώνει, παρερμηνεύθηκαν, επισημαίνοντας πως η δήλωσή του δεν συνιστά παρέμβαση σε εσωτερική πολιτική αντιπαράθεση αλλά έκφραση σεβασμού προς την Κύπρο και τις θέσεις της διαχρονικά στο παλαιστινιακό ζήτημα.

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ: ΔΗΣΥ για πρέσβη της Παλαιστίνης – «Τέτοιες τοποθετήσεις δεν συνάδουν με τον ρόλο μιας διπλωματικής αποστολής»

Αναγνώριση του Παλαιστινιακού Κράτους από την Κύπρο

Ο Παλαιστίνιος διπλωμάτης υπενθυμίζει ότι η Κύπρος ήταν από τις πρώτες χώρες που αναγνώρισαν το Κράτος της Παλαιστίνης το 1988, πράξη που προηγήθηκε της ίδρυσης της Παλαιστινιακής Αρχής και που, όπως τονίζει, αποτελεί ιστορική απόφαση και δείγμα «υπερηφάνειας και ευγνωμοσύνης».

Απάντηση σε αναφορές περί Χαμάς και διπλωματικής ιδιότητας

Ο κ. Attari απορρίπτει τις αναφορές που έγιναν στη Χαμάς, διευκρινίζοντας ότι εκπροσωπεί το Κράτος της Παλαιστίνης και την Οργάνωση για την Απελευθέρωση της Παλαιστίνης (PLO), η οποία αναγνωρίζεται διεθνώς ως ο νόμιμος εκπρόσωπος του παλαιστινιακού λαού.

Παράλληλα, υπογραμμίζει πως η Πρεσβεία της Παλαιστίνης σέβεται πλήρως την κυριαρχία και τις εσωτερικές υποθέσεις όλων των κρατών, τηρώντας τις αρχές του διεθνούς δικαίου και της διπλωματικής δεοντολογίας. «Η Πρεσβεία της Παλαιστίνης σέβεται απολύτως την κυριαρχία και τις εσωτερικές υποθέσεις όλων των κρατών, χωρίς να παρεμβαίνει σε αυτές, τηρώντας τις αρχές του διεθνούς δικαίου και της διπλωματικής δεοντολογίας», αναφέρει χαρακτηριστικά.

Αναφορά σε «ατυχές παράδειγμα» και σημαία

Ο Παλαιστίνιος Πρέσβης εκφράζει τη δυσαρέσκειά του για τη χρήση ενός παραδείγματος από πλευράς ΔΗΣΥ, το οποίο, όπως σημειώνει, εξισώνει «το θύμα με τον θύτη», ενώ χαρακτηρίζει «βαθιά προσβλητική και απαράδεκτη» τη δήλωση Ισραηλινού αξιωματούχου, σύμφωνα με την οποία η παλαιστινιακή σημαία αποτελεί «σύμβολο αντισημιτισμού».

Κλείνοντας, ο κ. Attari υπογραμμίζει ότι η μόνη του ευχή ήταν να υπάρξει κοινή στάση όλων των πολιτικών δυνάμεων της Κύπρου στο παλαιστινιακό ζήτημα, χωρίς αυτό να σημαίνει παρέμβαση ή αμφισβήτηση της εσωτερικής πολιτικής ζωής.

«Η Πρεσβεία επαναβεβαιώνει τον ακλόνητο σεβασμό της προς την κυριαρχία και τις εσωτερικές διαδικασίες της Κυπριακής Δημοκρατίας, καθώς και τη βαθιά εκτίμηση για τις διαχρονικές σχέσεις φιλίας και αλληλεγγύης μεταξύ των δύο λαών. Με την παρούσα τοποθέτηση θεωρούμε το θέμα λήξαν», καταλήγει η δήλωσή του.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Συντεχνίες για ΑΤΑ: Δίνουν «παράθυρο ευκαιρίας» στην Κυβέρνηση μέχρι την Παρασκευή - «αν χρειαστεί θα κλιμακώσουμε τα μέτρα»

Συντεχνίες για ΑΤΑ: Δίνουν «παράθυρο ευκαιρίας» στην Κυβέρνηση μέχρι την Παρασκευή - «αν χρειαστεί θα κλιμακώσουμε τα μέτρα»

Την απόφασή τους για κλιμάκωση των μέτρων σε περίπτωση που αυτό κριθεί σκόπιμο, ανακοίνωσαν οι συνδικαλιστικές οργανώσεις μετά την πανσυνδικαλιστική σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη στα γραφεία της ΣΕΚ, στη Λευκωσία, σε σχέση με το θέμα της Αυτόματης Τιμαριθμικής Αναπροσαρμογής (ATA). Οι συντεχνίες θα έχουν συνάντηση με τον Υπουργό Εργασίας την Παρασκευή.

BEST OF TOTHEMAONLINE