ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ντ. Τουσκ: Χρειαζόμαστε καλύτερη συνεργασία με την Τουρκία στο Κυπριακό

Ντ. Τουσκ: Χρειαζόμαστε καλύτερη συνεργασία με την Τουρκία στο Κυπριακό

Πρέπει να έχουμε καλύτερη συνεργασία με την Τουρκία όσον αφορά την κατάσταση στη Συρία και βεβαίως το κυπριακό πρόβλημα, δήλωσε ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Ντόναλντ Τουσκ λίγο πριν την έναρξη της έκτακτης Συνόδου Κορυφής ΕΕ – Τουρκίας με αντικείμενο την προσφυγική κρίση.

“Μετά από σκληρή δουλειά πολλών βδομάδων και συζητήσεις σε επίπεδο τεχνοκρατών, έχουμε φτάσει σε μια συμφωνία, η οποία, ελπίζω να γίνει αποδεχτή από όλα τα εμπλεκόμενα μέρη», δήλωσε ο κ. Τουσκ μιλώντας στους δημοσιογράφους κατά την προσέλευσή του στο κτίριο όπου συνέρχεται η Σύνοδος ΕΕ – Τουρκίας.

Ο κ. Τουσκ είπε πως, πέραν του προσφυγικού, η Σύνοδος αφορά και την ευρύτερη διάσταση, και ειδικότερα την αναζωογόνηση των σχέσεων με την Τουρκία, περιλαμβανομένης της ενταξιακής διαδικασίας.

«Η Τουρκία είναι εταίρος κλειδί σε σχέση με την αντιτρομοκρατία, χρειαζόμαστε καλύτερη συνεργασία (με την Τουρκία) όσον αφορά την κατάσταση στη Συρία και, βεβαίως, το κυπριακό πρόβλημα», πρόσθεσε και συμπλήρωσε ότι οι τελευταίες μέρες έδειξαν πόσο σημαντικό είναι η συνεργασία σε γεωπολιτικό και στρατηγικό πλαίσιο.

Ο κ. Τουσκ τόνισε παράλληλα ότι «δεν θα πρέπει να είμαστε αφελείς ότι η Τουρκία είναι ο μόνος τρόπος για επίλυση της μεταναστευτικής κρίσης». Ο πιο σημαντικός τρόπος, πρόσθεσε, είναι η ευθύνη και το καθήκον μας να προστατέψουμε τα εξωτερικά σύνορά μας.

«Δεν μπορούμε να αναθέσουμε αυτή την υποχρέωση σε οποιαδήποτε τρίτη χώρα,», κατέληξε.

 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ:

• Απόδραση «κομμωτή»: Άφαντος παραμένει ο ισοβίτης - Ελεύθερος ο ένας από τους συλληφθέντες

• Οι χώρες στην ΕΕ με τα πιο υγιή χρόνια ζωής - Ποια η θέση της Κύπρου

• Υπερτουρισμός: Πρώτη ανάμεσα στις χώρες που πλήττονται - Κόκκινη κάρτα σε δύο ελληνικά νησιά

• Έρχονται τα έξυπνα φώτα στη Λευκωσία - Ποιος ο σκοπός τους και πότε αναμένεται να λειτουργήσουν - Φωτογραφίες

• Το Ισραήλ αποκλείει τον Λίβανο από αέρα και θάλασσα, χτυπά κτίρια στη Βηρυτό - Χωρίς τηλεπικοινωνίες η Χεζμπολάχ - Βίντεο και φωτογραφίες



ΠτΔ στη Νέα Υόρκη: «Πρέπει να πράξουμε ό,τι είναι δυνατόν για να επανενώσουμε τον τόπο μας»

ΠτΔ στη Νέα Υόρκη: «Πρέπει να πράξουμε ό,τι είναι δυνατόν για να επανενώσουμε τον τόπο μας»

Στις εξελίξεις στο Κυπριακό, στον στρατηγικό γεωπολιτικό ρόλο της Κύπρου στην περιοχή, στις εξαιρετικές διμερείς σχέσεις με τις ΗΠΑ και τον Στρατηγικό Διάλογο μεταξύ των δύο χωρών, αλλά και στη στενή συνεργασία της Κυπριακής Δημοκρατίας με τη Διασπορά, αναφέρθηκε απόψε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Χριστοδουλίδης, μιλώντας σε δείπνο που παρέθεσε προς τιμή του η Ομοσπονδία Κυπριακών Οργανώσεων Αμερικής, στη Νέα Υόρκη. 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top